Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Εθνική Υπηρεσία Υγείας(ΕΟΠΥΥ) στον Έβρο: απογοήτευση και οργή!!!


Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, οι Εθνικές υπηρεσίες υγείας αναβαθμίστηκαν. Όπως λέει και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στην σχετική ιστοσελίδα:
 
"Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από γεννήσεως του ελληνικού κράτους άρχισε… Ο ΕΟΠΥΥ είναι η ανατροπή σε όσα άσχημα, στραβά, αγκυλωμένα έχουμε ζήσει στην ΠΦΥ μέχρι σήμερα… Όσα δεν έγιναν έως τώρα, καλούμαστε σε χρόνο ρεκόρ να τα υλοποιήσουμε.
Στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας ιατροί, νοσηλευτικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και θέληση ώστε να τα καταφέρουμε να εξυπηρετούμε τον έλληνα ασφαλισμένο. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι αυτό το ταξίδι είναι μακρύ και δύσκολο…
Οι επιδιώξεις του ΕΟΠΥΥ είναι:
- ο νέος Οργανισμός να γίνει πύλη εισόδου στο σύστημα Υγείας και μοχλός στήριξης και εξυπηρέτησης του ασφαλισμένου σε αυτό!
- να επιτευχθεί εξορθολογισμός των οικονομικών της πρωτοβάθμιας υγείας ώστε στο τέλος της πορείας να μην χρειάζεται να ξαναδανειστούμε!
Το δόγμα που υπηρετούμε για τον ασφαλισμένο είναι: Διαπραγματευόμαστε τα πάντα και στο εξής πληρώνουμε την αξία και όχι την υπεραξία!"
Εκεί βλέπουμε και τους συμβεβλημένους ιατρούς ανά περιοχή και ειδικότητα και για τον νομό Έβρου συγκεκριμένα :http://www.eopyy.gov.gr/MedSupplier/Index#
Στον νομό Έβρου και σε τέσσερις πόλεις υπάρχουν συνολικά
Στην Αλεξανδρούπολη 26 γιατροί
Στης Φέρες 1 γιατρός
Στο Διδυμότειχο 4 γιατροί
Στην Ορεστιάδα 2 γιατροί
Και να σκεφτεί κανείς ότι στον ΕΟΠΥΥ εντάχθηκαν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του δημοσίου (ΟΠΑΔ), δηλαδή εκτιμώ το 80%(:) της χώρας.
Φάρμακα θα συνταγογραφούν και μη συμβεβλημένοι ιατροί, αφού όμως πληρωθούν την επίσκεψη, οι συμβεβλημένοι ιατροί θα συνταγογραφούν φάρμακα μόνο της ειδικότητάς τους, όριο επισκέψεων ανά βδομάδα και ανά μήνα
Τα σχόλια και οι διαπιστώσεις σε εσάς….

Δεν υπάρχουν σχόλια: