Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Πέτροβιτς και Μιχελής έβαλαν (ξανά) “αυτογκόλ” στον Γιώργο Παυλίδη!


Δικαίως και αυτή την φορά ο Γιώργος Παυλίδης, πρώην νομάρχης Ξάνθης και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο “τραβούσε τα μαλλιά του” με τα καμώματα και τις γκάφες των περιφερειακών του συμβούλων και ευτυχώς που “σώθηκε από το κουδούνι” (του Κώστα Μιχαηλίδη – κατά το αμερικάνικο “saved by the bell”) και η λύτρωση ήρθε από το 15λεπτο διάλειμμα – θείο δώρο του Αρη Γιαννακίδη!
Τι έγινε; Πολύ απλό.
Στο πρόγραμμα της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου υπήρχε ερώτηση του “πρωτοκλασάτου” Δημήτρη Πέτροβιτς σχετικά με τον παγετό και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το χιόνι στον βόρειο Εβρο. ΟΚ, αντιπολίτευση θέλουν να κάνουν κάποιοι, δεκτό. Αλλωστε και τα περιφερειακά αλλά και τα δημοτικά συμβούλια πολλές φορές εμπεριέχουν μία δόση από TV show έτσι για το “φαίνεσθαι” ορισμένων μελών τους, άλλες φορές για θέματα ουσίας κι άλλες για θέματα …life style!
Κάνει λοιπόν την ερώτησή του με ύφος ο Δημήτρης Πέτροβιτς και πλέον περιμένει να πάρει απάντηση. Οντως την απάντηση έδωσε ο προετοιμασμένος για το θέμα Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κώστας Χουβαρδάς ο οποίος παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία της υπηρεσίας από το τελευταίο διάστημα με τις κακοκαιρίες. Στατιστικά στοιχεία φυσικά, αφού αυτή είναι η δουλειά του. Η παράταξη Παυλίδη όμως φάνηκε πως δεν έμεινε ικανοποιημένη και διάφοροι σύμβουλοι με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Πέτροβιτς άρχισαν να διαμαρτύρονται πως “δεν απαντήθηκε η ερώτηση” η οποία στο δεύτερο σκέλος της περιείχε σχόλια του στυλ “πόσο καιρό θα μένει ένα αυτοκίνητο εγκλωβισμένο στα χιόνια” ή “τι ενέργειες γίνονται για το Α ή το Β”, θέματα φιλοσοφικού προβληματισμού δηλαδή που μάλλον ο Κώστας Χουβαρδάς λόγω της υπηρεσιακής του θέσης δεν είναι ο πλέον αρμόδιος για να αναλύσει σε κάποια υποτιθέμενη συζήτηση φιλοσοφικού χαρακτήρα αφού ο άνθρωπος είναι επιστήμονας και τεχνοκράτης κι όχι πολιτικός ή …λογοτέχνης!
Βλέποντας ο Γιώργος Παυλίδης τις (μάλλον άσφαιρες) παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες των συμβούλων του να δημιουργούν μία χαλαρότητα έως ατμόσφαιρα αντιπολιτευτικού “χαβαλέ” στην αίθουσα, πήγε προς στιγμήν να σώσει την κατάσταση (που οι σύμβουλοί του δημιούργησαν) αναφέροντας κάποια σημεία από τον κανονισμό του “Καλλικράτη” τα οποία ορίζουν πως τέτοιου είδους ερωτήσεις απαντώνται όχι από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά από την ηγεσία της Περιφέρειας όπως τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ.ο.κ. Και τότε εκτός των άλλων αντιπεριφερειαρχών (Εβρου, Δράμας) που φάνηκαν να είναι άρτια πληροφορημένοι ανέλαβε να δώσει απάντηση και ο Παύλος Δαμιανίδης…
Τι τό ‘θελες Γιώργο Παυλίδη μου; Δεν άφηνες καλύτερα τον Πέτροβιτς να “ασκεί αντιπολίτευση” για καμιά ωρίτσα ακόμη;
Ξεκινά λοιπόν ο Παύλος Δαμιανίδης και μεταξύ άλλων αναφέρεται στην έλλειψη αλατιού λέγοντας πως όταν συζητιέται στην Περιφερειακή Ενότητα (Ροδόπης) η έκτακτη προμήθεια επιπλέον απαραίτητων λόγω της κακοκαιρίας τόνων αλατιού και μάλιστα από δημόσιο φορέα όπως είναι οι αλυκές, κάποιοι (σ.σ.: η αντιπολίτευση!) καλό θα ήταν ούτε να απουσιάζουν επιδεικτικά από την συνεδρίαση, ούτε άλλες φορές να αρνούνται την προμήθεια αλατιού ζητώντας να γίνει προμήθεια από ιδιώτες (!!) έτσι ώστε στην συνέχεια όταν δημιουργηθεί πρόβλημα να έρχονται και να υποβάλουν ερωτήσεις για έλλειψη αλατιού!
Εκεί ήταν που μπήκε στην υπόθεση “φουριόζος” ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Κώστας Μιχελής ο οποίος θεώρησε πως το σχόλιο αφορούσε τον ίδιον και οι φωνές του έφθασαν να ακούγονται …ως την κεντρική πλατεία!
Κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον Παύλο Δαμιανίδη πως “δεν ξέρει τι του γίνεται” και πως “λέει μπουρδολογίες” ζητώντας “να μην ασχολείται μαζί του” διότι όπως ανέφερε δεν διαφώνησε ποτέ στην Οικονομική Επιτροπή να παρθεί αλάτι αλλά απλά ζήτησε αυτό να αγοράζεται σε μεγάλες ποσότητες από το καλοκαίρι. Πράγμα που όπως ανέφερε στην ανταπάντησή του ο Παύλος Δαμιανίδης είναι τεχνικά αδύνατον αφού δεν υπάρχουν αποθήκες απείρου χωρητικότητας που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες “για 10 χρόνια” αλλά κάποια στιγμή μέσα στον χειμώνα τελειώνει και πρέπει να υπάρξει φυσιολογικά νέα προμήθεια! Καυτηρίασε μάλιστα την στάση της παράταξης της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή όταν καταψηφίζει την προμήθεια αλατιού έτσι ώστε όπως ανέφερε να έρθει μετά και να κάνει ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έλλειψη αλατιού και τους αποκλεισμένους δρόμους!
Εκεί ήταν που ο Κώστας Μιχελής εξανέστη φωνάζοντας ακόμη περισσότερο ενώ σε νέες επισημάνσεις του Παύλου Δαμιανίδη πως πρέπει να θυμούνται τι ψηφίζουν και τι όχι (!) και στις παρεμβάσεις του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Μιχαηλίδη για ησυχία απάντησε “μη με απειλείς εμένα, είσαι πολύ μικρός”! Μέσα στον όλο χαμό ο Κώστας Μιχαηλίδης με την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη πρότεινε διάλειμμα 15 λεπτών το οποίο και έγινε αμέσως ενώ χαρακτηριστικό είναι πως αμέσως μόλις ξεκίνησε η κατάσταση με την χαλαρότητα που δημιούργησαν οι παρεμβάσεις Πέτροβιτς – Μιχελή και λίγο αργότερα με τις φωνές και τη φασαρία, τόσο ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Παυλίδης χαμογελώντας αμήχανα όσο και άλλοι σύμβουλοι της παράταξης της αντιπολίτευσης σηκώθηκαν και βγήκαν από την αίθουσα, ίσως επειδή δεν ήθελαν να παρίστανται στο όλο επεισόδιο!
Κατά τα άλλα οφείλουμε να αναφέρουμε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο ξεκίνησε μια χαρά με θέματα όπως η παρέμβαση των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας για θέματα απώλειας εισοδημάτων λόγω του παραεμπορίου ενώ στην συνέχεια είχαμε παρέμβαση και από τους / τις υπαλλήλους του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που πριν λίγες ημέρες ξαφνικά έμαθαν πως ο Οργανισμός τους καταργείται και οι ίδιοι κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο άνεργοι και άνεργες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: