Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Διάβημα στην Βουλγαρία για την υπερχείλιση των φραγμάτων στον Εβρο!

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδας, μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη στην περιοχή του Έβρου για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού.
Η – αργοπορημένη – παρέμβαση την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που έχουν ανακύψει στον Έβρο με την υπερχείλιση των φραγμάτων στη Βουλγαρική πλευρά,αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τοπικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

 
Ηδη η υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο συντονισμένων ενεργειών .
Χθές Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν από την Ελληνική Κυβέρνηση. Στην σύσκεψη, που μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Οικονομίδης, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες των αντίστοιχων υπουργείων, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι η έκταση και η αποτελεσματικότητα των δράσεων της ελληνικής πλευράς συναρτάται άμεσα από την συνεργασία με την Βουλγαρική πλευρά. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η σύνταξη διαβήματος προς την Βουλγαρική πλευρά στο οποίο γίνεται έκκληση προς την Βουλγαρία να εξαντλήσει την αποθηκευτική ικανότητα των ταμιευτήρων της στον ποταμό Άρδα.
Ταυτόχρονα, σήμερα Πέμπτη στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, με θέμα την λήψη αποφάσεων για την διαχείριση των προβλημάτων, που αναμένονται να ανακύψουν στις επόμενες εβδομάδες από την ενδεχόμενη αύξηση εισροής υδάτων από την Βουλγαρική πλευρά. Τα αναγκαία, επείγοντα έργα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα αποτελέσουν επίσης αντικείμενο της σύσκεψης.”
http://www.prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: