Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Στον αέρα η εκβάθυνση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης!

Την εξεύρεση χρηματοδότησης, από οποιαδήποτε άλλη πηγή, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της εκβάθυνσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, ζήτησαν εχθές, από τον υφυπουργό Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη, σε συνάντηση που είχαν μαζί του στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, και η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου.

 
Οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι ζήτησαν από τον υφυπουργό να τους ξεκαθαρίσει εάν είναι βάσιμες οι πληροφορίες που διαρρέουν περί λύσης της συγκεκριμένης εργολαβίας και διακοπής των εργασιών, επισημαίνοντας ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό άξονα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Να σημειωθεί ότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με 21 εκ. ευρώ, ενώ οποιαδήποτε συμπληρωματική σύμβαση για τη συνέχισή του, δεν θα ήταν επιλέξιμη από το πρόγραμμα, αντίθετα θα κινδύνευε με απένταξη στο σύνολό του.
Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το θέμα της χρηματοδότησης, με 46 εκ. ευρώ, των έργων της χερσαίας ζώνης του λιμένα και του κρηπιδώματος, «ώστε να γίνει χρηστικό», όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η περιφέρεια αναμένει από το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του σχετικά με τη συνέχιση των έργων στο λιμάνι, ενώ δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά της, η περιφερειακή διοίκηση, προτίθεται να προχωρήσει στην ένταξη του έργου διασύνδεσης του λιμανιού με τον περιφερειακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης.
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου   
Πηγή : ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: