Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Σκυταλοδρόμος ο ποδηλάτης της Θεσσαλονίκης Δεληγεώργης Κωνσταντίνος στον Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλονίκη - Αρδας

Σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πραγματοποιήθηκε ο διήμερος Ποδηλατικός Γύρος για την ανάδειξη και διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 της Θεσσαλονίκης.
Οι δέκα Θεσσαλονικείς αθλητές που ειναι ποδηλάτες των τοπικών Σωματείων της συμπρωτεύουσας με τεράστιες ατομικές διακρίσεις ο καθένας τους, εντός και εκτός συνόρων, μεταξύ των οποίων και ο Δεληγεώργης Κωνσταντίνος με καταγωγή από την ακριτική Αλεξανδρούπολη, διένυσαν 500 χλμ σε μια υπέροχη διαδρομή της Βορείου Ελλάδος με αφετηρία το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και διασχίζοντας τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, το Διδυμοτειχο, την Ορεστιάδα κατέληξαν στις Καστανιές του Έβρου με εντυπωσιακή είσοδο, 'ανοίγοντας' την εκδήλωση του Άρδα 2011, μεταφέροντας το μήνυμα της διεκδίκησης του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

"Η Θεσσαλονίκη ειναι μια ιδιαίτερη πόλη με υποδομές που 'αγαπιέται' από όλους τους επισκέπτες της... ειναι μια πόλη που διακρίνεται για την 'έντονη ζωή', την απίστευτη διασκέδαση, τον αθλητισμό αλλά και όχι μόνο... Ουσιαστικά το ποδήλατο ειναι ένα μέσο ψυχαγωγίας και μετακίνησης κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Όλοι μας οι νέοι προβληματιζόμαστε, αναρωτιόμαστε και αναζητούμε ένα καλύτερο αύριο... Εμείς σαν ποδηλάτες προπονούμαστε όλοι μαζί ανελειπώς όλο τον χρόνο, αγαπάμε, στηρίζουμε και αναδεικνύουμε την Θεσσαλονίκη μέσα από τις νίκες μας, τις πρωτιές μας και γενικότερα από τις προσπάθειές όλων μας. Γι'αυτό και επιθυμούμε το 2014 η πόλη της Θεσσαλονίκης να γίνει η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Όσον αφορά τον συγκεκριμένο ποδηλατικό γύρο, δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερο μήνυμα για την ανάδειξη του ποδηλάτου από το.. 'ενώνουμε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας πάνω σε δύο ρόδες' και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών Θεσσαλονίκης κυρία Πασχαλίδου Μαρία για την συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς επίσης και τους οδηγούς μας", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αθλητής του ΠΑΟΚ, Δεληγεώργης Κωνσταντίνος, λίγο πριν την αναχώρηση του.
Ενώ, σε επόμενη και τελευταία ερώτηση για ό,τι αφορά την συγκεκριμένη διαδρομή μας απάντησε πώς πλέον του ειναι βαρετή μιας και το 'ταξίδι' αυτό ειναι γι' αυτόν απλά προπόνηση ρουτίνας! Πράγματι, μπορούμε να θυμηθούμε τον Κωνσταντίνο να δίνει το προσωπικό του παρόν με φιλικές συμμετοχές σε πολλούς μεγάλους άθλους όπως Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη, Κομοτηνή - Ραιδεστός, Ρίλα - Ροδόπη, Δυτική Θράκη - Ανατολική Θράκη, για κάποια χιλιόμετρα δίπλα στον ένα και μοναδικό Στέλιο Βάσκο στην Βόρεια Ελλάδα, σε Διεθνείς ποδηλατοδρομίες διασχίζοντας την Θράκη, φυσικά πραγματοποιούσε την συγκεκριμένη διαδρομή και προς τις δύο κατευθύνσεις όσο σπούδαζε ενώ, τον έχουμε απολαύσει αμέτρητες φορές σε διάφορα events και αγώνες στις γειτονικές χώρες, παγκόσμιας κάλυψης εκπροσωπώντας μας ως Χώρα από νεαρή ηλικία με σημαντικότερη βέβαια την απόσταση των 410 χιλιομέτρων από το Σουφλί ως τη Θεσσαλονίκη στο χρόνο-ρεκόρ των 12 ωρών και 50 λεπτών, με σκοπό τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού». Σήμερα, την πραγματοποιεί για διαφορετικό σκοπό... θέλει να διαδώσει το μήνυμα ότι «η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που αγαπιέται, όμορφη, ζωντανή και ανθρώπινη».
Συμβολικά, ο Θεσσαλονικιός ποδηλάτης, Δεληγεώργης Κωνσταντίνος κατέφτασε στην βορειοανατολική πατρίδα του, την Αλεξανδρούπολη, κρατώντας ψηλά την σκυτάλη μαζί με τους πρωταθλητές όλων των κατηγοριών, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους για την θριαμβευτική είσοδο του Ποδηλατικού Γύρου από το φάρο, σήμα κατετεθέν της πόλης και καταλήγοντας στην δημαρχεία.
          "Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο που μας υποδέχτηκε και προπαντώς την οικογένειά μου η οποία στήριξε οικειοθελώς την προσπάθεια όλων μας με το παραπάνω, παρέχοντάς μας ότι ζητήσαμε για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας... Επίσης, ένα μεγάλο 'Ευχαριστώ' στον κύριο Τάσο που 'ανέχτηκε' εμάς και... την 'τρέλα' μας", δήλωσε ο Κωνσταντίνος κατά την άφιξή του στην Αλεξανδρούπολη. Ολοκλήρωσε λέγοντας "...εάν πάνε όλα κατ' ευχήν θα προσπαθήσω για κάτι σημαντικό που δεν κατάφερε ποτέ μέχρι τώρα νέος Έλληνας. Θα γνωρίζω σε λίγες ημέρες..."
Τα 'αστέρια' της Ελληνικής Ποδηλασίας και μέλη της Εθνικής Ομάδας, διέσχισαν την Βόρεια Ελλάδα και διέδωσαν επιτυχώς σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τον θεσμό της Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας Νεολαίας μετά από 29 μήνες από σήμερα. Ενώ, η προσπάθεια της αντιδημαρχίας Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών θα συνεχιστεί με ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο η Θεσσαλονίκη να κερδίσει το χρίσμα από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προσεχή Νοέμβριο στην Μπράγκα της Πορτογαλίας.
Καλή επιτυχία στην κάθε τους 'κίνηση' και πρωτοβουλία και ευελπιστούμε ότι η Θεσσαλονίκη να προσελκύσει τους Νέους!
Φώτο 1: Δημαρχεία Θεσσαλονίκης: Προετοιμασία, ευδιάκριτη η αποφασιστικότητα στο βλέμμα του...
Φώτο 2: Δημαρχεία Θεσσαλονίκης: Εκκίνηση
Φώτο 3: Άφιξη Αλεξανδρούπολη
Φώτο 4: Ξεκούραση για λίγη ώρα
Φώτο 5: Τερματισμός στον Άρδα
Φώτο 6: Ο Κωνσταντίνος χαμογελαστός και ξεκούραστος μετά από 500 χλμ ποδηλασίας δηλώνει πανέτοιμος μισοσοβαρά μισοαστεία για το αντίστροφο => Άρδα - Θεσσαλονίκη σε χρόνο....






Δεν υπάρχουν σχόλια: