Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Βιβλική καταστροφή στον Εβρο

Στα 35.000 στρέμματα υπολογίζονται οι καμένες δασικές και αγροτικές εκτάσεις που κατέκαψε η μεγάλη πυρκαγιά στον Εβρο, σύμφωνα με τις πρώτες απολογιστικές εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Η πυρκαγιά, που μαίνεται επί έξι μέρες και βρίσκεται σε ύφεση από την Κυριακή, εκτείνεται σε μια περίμετρο άνω των 70.000 στρεμμάτων, αλλά εκτιμάται πως έχει κάψει περίπου το 50% αυτής της έκτασης, αν και ο ακριβής απολογισμός αναμένεται μετά την πλήρη κατάσβεσή της.
Στις διάσπαρτες εστίες της, που συνεχίζουν να σιγοκαίνε, επιχειρούσαν και χθες συνολικά 123 πυροσβέστες με 54 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 112 στρατιώτες. Από αέρος έκαναν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ άλλα τρία εναέρια μέσα παραμένουν σε επιφυλακή στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης για την περίπτωση που θα χρειαστεί να επέμβουν.
Η μείωση της έντασης των ανέμων είχε πάντως ως αποτέλεσμα να κατασταλούν από τις δυνάμεις πυρόσβεσης όλες οι μεγάλες πυρκαγιές που ήταν σε εξέλιξη μέχρι χθες σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Απόσπασμα από: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: