Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελίας Αμανατίδου για την εξόρυξη και επεξεργασία χρυσού στη Θράκη

Στο θέμα της εγκατάστασης μονάδας εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού στη Θράκη αναφέρεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμανατίδου, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η κα. Αμανατίδου ζητά να ενημερωθεί για το εάν θα ισχύσουν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για το θέμα του χρυσού, ο οποίος σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου είχε αναφέρει πως θα αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες, και εάν θα “σεβαστεί η κυβέρνηση τη θέληση των τοπικών κοινωνιών που αντιδρούν στην καταστροφική για την περιοχή, εξόρυξη χρυσού”.

Όπως σημειώνει, η βουλευτής, στο κείμενο της ερώτησης “οι έντονες ανησυχίες των κατοίκων για την κυβερνητική κινητικότητα ενισχύονται από την εγγραφή στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πρόβλεψης για έσοδα που θα προκύψουν από μεταλλευτικά δικαιώματα, το 2013, από την περιοχή Σαπών και από την ανακοίνωση διαγωνισμού για την πρόσληψη συμβούλου που θα διαπραγματευτεί τα μεταλλευτικά δικαιώματα από την πλευρά του ελληνικού κράτους”. Αναφέρει επίσης πως η “κινητικότητα” που παρατηρείται οδήγησε τόσο το περιφερειακό συμβούλιο Αν. Μακεδονίας- Θράκης όσο και το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, να επαναβεβαιώσουν την πλήρη αντίθεση των τοπικών κοινωνιών στην εξόρυξη χρυσού στη Θράκη.
Συντάκτης: Βασίλης Πρεμίδης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι δικοί μας οι κοιμισμένοι τί κάνουν;; Παίρνουν την μισθάρα τους και κόβουν βόλτες στα τοπικά κανάλια για να λένε κλούβια λόγια;
Ξυπνήστε ρε!!!!!!!