Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Αντιδράσεις για την καύση απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Την αντίθεσή τους στη δρομολογούμενη έγκριση δημιουργίας του πρώτου εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, εκφράζουν οι “Οικολόγοι Πράσινοι”, εκπρόσωποι των οποίων είχαν συνάντηση για το θέμα, με τον διευθυντή της ΔΙΑΑΜΑΘ, Δημήτρη Δερματά.
Αφορμή της συνάντησης ήταν η θετική γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου, για το οποίο η ΔΙΑΜΑΘ, έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις της με επιστολή της προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τόσο η Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων της περιφέρειας όσο και τα μέλη των “Οικολόγων Πρασίνων”, κρίνουν το εργοστάσιο καύσης “ξεπερασμένο” συγκριτικά με τις μεθόδους που ακολουθούνται στην Ευρώπη, αλλά και ασύμφορο οικονομικά.
«Η τεχνολογία που εγκαταλείπει η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι η λύση του μέλλοντος για την Ελλάδα», τόνισε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ. ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θανάσης Μακρής.
Η παράταξη προχώρησε και σε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την άποψη ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να επανεξετάσει το θέμα», ενώ καλεί τις τοπικές να αντιδράσουν για την «αποτροπή οποιασδήποτε πιθανής μονάδας καύσης απορριμμάτων».
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: