Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων

To Kέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας καλεί τους αρμόδιους ή/και εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους των φορέων που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων: Υπουργεία, Περιφέρειες της χώρας, Καλλικρατικούς ΟΤΑ, Πανεπιστήμια & Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που έχουν την σχετική αρμοδιότητα για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων) προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του παραπάνω Άξονα Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και στην κατηγορία πράξεων « Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων».

 
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει θα πρέπει να συμβάλλουν στους παρακάτω ειδικούς στόχους του Άξονα Προτεραιότητας:
• Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
• Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
• Μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 60.000.000 ευρώ (€) και προέρχεται από πόρους του Ταμείου Συνοχής και του ελληνικού δημοσίου. Η υποβολή των προτάσεων είναι δυνατή από τις 01/09/2011 έως τις 31/10/2011. Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι συγκριτική βάσει εξειδικευμένων κριτηρίων αξιολόγησης.
Οι προτάσεις υποβάλλονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης της κατηγορίας πράξης «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημοσίων Ανοικτών Χώρων» ΚΑΠΕ, 19ο χλμ. Λεωφόρου Μαραθώνος, Τ.Κ. 19009, Πικέρμι Αττικής όλες τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 - 16:00. Οι προτάσεις είναι δυνατόν να υποβληθούν ιδιοχείρως, ταχυδρομικώς (συστημένη επιστολή) ή με ταχυμεταφορά.
Για πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση, μπορείτε να απευθύνεστε στον ΕΦΔ-ΚΑΠΕ τηλέφωνο 210 6603300, e-mail: kvasilak@cres.gr
Η αναλυτική πρόσκληση και όλα τα συνοδευτικά έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια: