Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Θερμή υποδοχή στην Αλεξανδρούπολη για τους διακριθέντες στους Special Olympics


Τους αθλητές του Συλλόγου ΑμεΑ «Κότινος» της Αλεξανδρούπολης Σταμάτη Παπάζογλου και Βάιο Πεταλούδη, οι οποίοι επέστρεψαν με χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους, συμμετέχοντες στους αγώνες των Special Olympics, υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης η Τοπική Επιτροπή των Special Olympics, φορείς και εθελοντές.
Ο Στ. Παπάζογλου κέρδισε χρυσό μετάλλιο στον στίβο 100m και άλμα σε μήκος ,ενώ το χάλκινο στα 50 μέτρα ύπτιο στην κολύμβηση κέρδισε ο Β. Πεταλούδης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσώπησα την Αλεξανδρούπολη και βασικά την Ελλάδα. Κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο, αν και πήγα για την εμπειρία κυρίως» δήλωσε ο Σταμάτης Παπάζογλου κατά την άφιξη του. Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Κότινος» είναι ο πρώτος αθλητικός σύλλογος για άτομα με αναπηρία που λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος του  είναι να δώσει διέξοδο στον αθλητισμό σε πολίτες με κάθε είδους αναπηρία, κινητική ή νοητική, και να προωθήσει κάθε προσπάθεια να γίνει πράξη μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς αλλά με ίσες ευκαιρίες για όλους.
Για την ίδρυσή του πρωτοστάτησε η Έλσα Ταχαή, αθλήτρια της κολύμβησης η οποία πριν από δυο χρόνια έχασε το πόδι της σε ατύχημα και θέλησε να ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε όχι μόνο η ίδια, αλλά και άλλα παιδιά με αναπηρίες  να έχουν πρόσβαση σε αθλητικές διοργανώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: