Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Υπάρχει βούληση για την υλοποίηση της περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης


Συνάντηση με κεντρικό θέμα συζήτησης την Περιφερειακή Οδό Αλεξανδρούπολης είχε την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ο Δήμαρχος με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Στη συνάντηση τονίσθηκε η μεγάλη σημασία του περιφερειακού δρόμου για την αποσυμφόρηση του κέντρου και την ευρύτερη ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης. Ο δρόμος θα ξεκινά από το τέρμα των εργατικών κατοικιών, στο ύψος του ΕΟΤ, περνώντας από τα στρατόπεδα και θα καταλήγει στο τέρμα της οδού Άβαντος.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γιαννακίδης επεσήμανε την βούληση όλων των τοπικών φορέων για την υλοποίηση του έργου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπερκεραστούν τα λίγα εμπόδια που υφίστανται ώστε να ολοκληρωθεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ τους προσεχείς μήνες.
Από πλευράς του, ο κ. Λαμπάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο κοινής αποδοχής, ώριμο και ζωτικής σημασίας για την Αλεξανδρούπολη, καθώς θα προσφέρει λύση στο κυκλοφοριακό της πρόβλημα αναδεικνύοντας παράλληλα το ιστορικό κέντρο. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης χαρακτήρισε το έργο αντίστοιχης σημασίας με την Εγνατία διότι μέσω της υλοποίησής του θα επιτευχθεί η σύνδεση ανατολικής και δυτικής πλευράς της πόλης, ενώ θα συμβάλλει και στην βελτίωση της λειτουργικότητας του ποδηλατόδρομου.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η περιφερειακη της Αλεξανδρουπολης ειναι κατι σαν το γεφυρι της Αρτας σε αργοπορημενη μορφη. Εδω και καμμια 30αρια χρονια ακουμε για περιφερειακη και περιφερειακη δεν βλεπουμε. Οι κυβερνησεις πεφτουνε αλλα η περιφερειακη μενει στα χαρτια. Ας ελπισουμε οτι θα ειναι η τελευταια ανακοινωση και θα περασουμε επιτελους στην πραγματοποιηση.
ΜΑΝΔΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ