Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αντιτίθενται στη συγχώνευση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας – Πρόνοιας & Κοιν. Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Κοινοποίηση  Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων Διδυμότειχου – Αλεξ/πολης
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Υγείας και Πρόνοιας,
Σύμφωνα με πρόσφατη απόφασή σας, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ και με σκοπό την εξοικονόμηση δαπανών, το Υπουργείο πρόκειται να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις κλινικών, τμημάτων, κλινών, αλλά και διοικήσεων Νοσοκομείων.
          Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, η συγχώνευση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων Διδυμότειχου και Αλεξ/πολης, με Διοικητή και έδρα το Π.Γ.Ν. Αλεξ/πολης και αναπληρωτή Διοικητή στο Γ.Ν. Διδυμότειχου.
          Το Δημοτικό Συμβούλιο Διδ/χου συζήτησε το θέμα αυτό σε συνεδρίασή του στις 13/7/2011.
          Κύριε Υπουργέ Υγείας – Πρόνοιας, σας κοινοποιούμε συνημμένα το ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Διδ/χου και του θέματος, το οποίο παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη στη λήψη της τελικής σας απόφασης, η οποία θα επηρεάσει και θα προσδιορίσει το μέλλον της Δημοτικής Υγείας στην απομακρυσμένη περιοχή του Β. Έβρου.
          Σας κοινοποιούμε επίσης πρόσφατη (Α.Π. 11982/26-5-2011) επιστολή του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με την οποία εκφράζουμε τα συγχαρητήρια στο προσωπικό και τη Διοίκηση του Γ.Ν. Διδ/χου και παράλληλα τονίζουμε την αναγκαιότητα συνέδειας και αναβάθμισης της λειτουργίας του Γ.Ν. Διδ/χου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: