Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ζητεί πρόταση από γιατρούς της Θράκης

Υπάρχει περιθώριο διαλόγου στην Αλεξανδρούπολη, της διοίκησης των πανεπιστημιακών και των γιατρών του ΕΣΥ, προς όφελος των πολιτών της Θράκης και ιδιαίτερα του Εβρου, ανέφερε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων της Θράκης και τους δύο αρμόδιους υποδιοικητές της Υγειονομικής Περιφέρειας που είχε χθες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των γιατρών της Θράκης για το νέο ΕΣΥ, ο κ. Πολύζος τούς καθησύχασε τονίζοντας ότι μπορούν να κάνουν τη δική τους πρόταση. «Μακάρι», είπε χαρακτηριστικά, «αυτή η πρόταση να είναι κοινή όλης της ιατρικής υπηρεσίας και της διοίκησης και να προωθηθεί στο υπουργείο για να γίνει αποδεκτή».
Ο κ. Πολύζος ενημερώθηκε και για την πορεία των στόχων της καλής οικονομικής διαχείρισης και πληροφορικής. «Διαπιστώσαμε ότι στη Θράκη γίνεται δουλειά και απλώς είπαμε να μην σταματήσουν να δουλεύουν σε αυτό το κομμάτι, το κομμάτι του νοικοκυρέματος», ανέφερε ο κ. Πολύζος.

 
Η συνάντηση όμως με τον κ. Πολύζο δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Θράκης, οι οποίοι συνεχίζουν να αντιδρούν για το νέο ΕΣΥ. «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τον κ. Πολύζο. Ο στόχος είναι συγχωνεύσεις, καταργήσεις, λειτουργική αναδιάταξη, με στόχο την εξοικονόμηση μερικών εκατομμυρίων», σχολίασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομειακών Κέντρων Υγείας Θράκης, Σάββας Δευτεραίος.
«Ο κ. Πολύζος καταλαβαίνει πως η πρόταση αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν ικανοποιεί κανέναν, γι' αυτό και μας είπε από μηδενική βάση να δώσουμε τη δική μας πρόταση. Θα καταθέσουμε την πρότασή μας, όχι όμως με γνώμονα τη μείωση των δαπανών για την υγεία, αλλά με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών», είπε ο κ. Δευτεραίος, τονίζοντας ότι «εάν αυτή η πρόταση από μηδενική βάση εξυπηρετεί τον κ. Πολύζο, την κυβέρνηση και κατ' επέκταση το Μεσοπρόθεσμο, τότε "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα", ας προχωρήσουν για την υλοποίησή της».
Της ΟΛΓΑΣ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια: