Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Αλεξανδρουπόλεως 'Ανθιμος: «Οι συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων" έχουν δίκαιες αφορμές»


Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, με αφορμή τις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων Πολιτών».

 
Ο κ. Άνθιμος μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων πολιτών" έχουν δίκαιες αφορμές και θα μπορούσαν να φέρουν σοβαρά αποτελέσματα, όμως, απουσιάζουν η ελπίδα και η μετάνοια. Ελπίδα που θα εδράζεται επάνω σε όραμα και σε ακλινή προσανατολισμό.
«Μετάνοια για όσα μέχρι τώρα πράξαμε, ιδιώτες, δημόσιοι υπάλληλοι, πολιτικοί. Η ελπίδα απαιτεί υπευθυνότητα και η μετάνοια διορθώνεται με "δουλειά". Ειδ' αλλως, το κίνημα θα " ξεφουσκώσει" και είναι κρίμα!», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.
Εν συνέχισε, ότι «οι μισθοί μας ήταν η προσωποποίηση της αδικίας. Αυτό ήταν αδύνατο να συνεχιστεί. Μας περιδίνιζε σε μανία πλουτισμού ή διασπαθίζονταν αλόγιστα».
«Η αδικία αυτή, ας μην συνεχιστεί με περικοπές που θα φέρουν εξαθλίωση και βία. Υπάρχουν τρόποι να εξοικονομηθούν χρήματα χωρίς να καταστρέψουμε αυτό που θέλουμε να διορθώσουμε», υπογράμμισε κλείνοντας.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για δες ποιός μηλάει ...............

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστα τα λογια σου δεσποτα. Αλλα οι ευθηνες δεν ειναι των υπαλληλων δημοσιων και μη, δεν ειναι των μεροκαματιαρηδων του μοχθου και του κοπου αλλα των μεγαλων, που πετωντας ενα κοκαλακι διασπαθησαν το δημοσιο χρημα. Μια απο αυτες μεγαλη ευθηνη φερει και η εκκλησια με τα σκανδαλα Μονης Βατοπαιδιου, σκανδαλο στις μονες της Κρητης και πολλα αλλα. Μετα, εδω και χρονια δεν τημωρηθηκε κανενας και ολοι φωναζουνε. Ακομα και ο Εφαιμ ειναι εξω και μιλα και μαλιστα απειλει και τον Αρχιεπισκοπο και τον δεσποτη Ξανθης αφου δεν τα εβγαλε με το πατριαρχειο. Επρεπε να ειναι καθηρημενος και αποδιοπομπαίος και ομως ειναι....αγιος ηγουμενος. Αρα τις συγνωμες και τις μετανοιες, πρεπει να τις ζητησουν οχι ο λαος και οι υπαλληλοι αλλα αυτοι που τα φαγαν ειτε πολιτικο ειτε θρησκευτικο συτσημα ειτε βιομηχανικα, τραπεζικα και εφοπλιστικα λομπι. Δεν ειναι κουμουνιστικα λογια γιατι ποτε δεν πιστεψα και δεν ημουν κουμουνιστης αλλα ειναι λογια για κοινωνικη δικαιωσινη και αποδοση του ρητου τα του Καισαρα στον Καισαρα και τα του λαου στον λαο. Καποτε η ασυδοσια, η κοροιδια καθως και η ατημωρησια πρεπει να τελειωσουν και να υπαρχει και δικαιοσύνη και οχι καταρράκωση και ξευτηλησμος στο ονομα της δημοκρατιας.
ΜΑΝΔΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ