Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Εκπαίδευση Λιθουανών στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη δοκίμων Συνοριακών Φυλάκων της Αστυνομίας της Λιθουανίας σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Da Vinci της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Τέσσερις δόκιμοι συνοριακοί φύλακες της Αστυνομίας της Λιθουανίας επισκέφθηκαν, το χρονικό διάστημα από 12 έως 25 Ιουνίου του 2011, υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης και εκπαιδεύτηκαν από αξιωματικούς των διευθύνσεων αυτών.
Συνολικά έξι δόκιμοι συνοριακοί φύλακες της Αστυνομίας της Λιθουανίας έχουν συμμετάσχει στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων, με εκπαιδευτές αξιωματικούς από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.
Σκοπός των εκπαιδεύσεων αυτών είναι η θεωρητική και πρακτική εξοικείωση των δοκίμων συνοριακών φυλάκων της Λιθουανίας με το ελληνικό νομικό καθεστώς των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Ελέγχου Διαβατηρίων, την οργάνωση, τη δομή και τον τεχνικό εξοπλισμό των συγκεκριμένων Υπηρεσιών, τις μεθόδους και τις τεχνικές επιτήρησης των συνόρων, τη διαδικασία καταγραφής και διαχείρισης των εισερχόμενων μεταναστών, τη διαδικασία συνεργασίας με διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, καθώς και τη διαδικασία ελέγχου των ταξιδιωτικών εγγράφων.
Πηγή:zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: