Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Υπερμαραθώνιος από το Βέλγιο στην Κωνσταντινούπολη περνώνας και από την Αλεξανδρούπολη

Λίγες ημέρες πρίν την τελετή έναρξης των Special Olympics στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και εν όψη του 98ου Γύρου Γαλλίας με παράλληλο παγκόσμιο υπερμαραθώνιο αγώνα στην πρωτεύουσα της, ο ποδηλάτης του ΠΑΟΚ Δεληγεώργης Κωνσταντίνος, συμμετείχε για άλλη μία φορά ενεργά για κάποια χιλιόμετρα μαζί με Βέλγους ποδηλάτες σε Ελλάδα και Τουρκία.

"...Ο Δήμος Αμβέρσας με τη απαραίτητη στήριξη της Φλαμανδικής κυβέρνησης και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ, πραγματοποιεί αυτόν τον Ποδηλατικό Μαραθώνιο όπου τα έσοδα του θα διατεθούν στα σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες... Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από την πόλη Μέχελεν του Βελγίου και διασχίζοντας 15 χώρες θα καταλήξουν στην Κωνσταντινούπολη μετά από ένα 'ταξίδι' 24 ημερών και 4000χλμ συνολικής απόστασης. Ενώ, η όλη διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Ζυρίχη με την παρουσία στελεχών. Δεν ειναι αγώνας αλλά ως χώρα θα πρέπει και εμείς με την σειρά μας να στηρίξουμε την συγκεκριμένη προσπάθεια όσο μπορούμε και ένας λόγος παραπάνω μιας και φέτος φιλοξενούμε τους Special Olympics", μας ενημέρωσε ο Κωνσταντίνος μέσω τηλεφώνου
Την καθοδόν συνέντευξη που παραχώρησε ο Κωνσταντίνος σε Βελγικό κανάλι διεθνούς κάλυψης, παρακολούθησαν 'ζωντανά' οι Ευρωπαίοι ενώ, μέσω διαδικτύου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλλίτερα τον 'δικό μας' ποδηλάτη και να τον ρωτήσουν διάφορα θέματα σχετικά με την Ελληνική ποδηλασία, την ομάδα του, τον ευρωπαϊκό εξοπλισμό του, τις επιτυχίες του και τους επόμενους στόχους του. Του ζητήθηκε επίσης και μια αρχική πρόβλεψη της κατάταξης του Γύρου Γαλλίας.
Επίσης, τα θερμά συγχαρητήρια δέχτηκε ο Κωνσταντίνος από την αποκλειστική συνεργάτιδα του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μέσω της καθημερινής επικοινωνίας για την εξέλιξη του Μαραθωνίου με τους Βέλγους ποδηλάτες, και χαρακτηρίστηκε ως ο 'μικρός γίγαντας', ενώ μετά την απονομή του επάθλου θα σταλεί Συγχαρητήρια Επιστολή για την βοήθειά του στην συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ολοκλήρωσε λέγοντας "Προσωπικά συνόδεψα τους ποδηλάτες σε μια υπέροχη διαδρομή της Θράκης έως και την Ρεδαιστό. Ελάχιστα χιλιόμετρα δίπλα σε παλιούς Ευρωπαίους αθλητές με τεράστια εμπειρία. Θα ήθελα να κάνω πολλά περισσότερα αλλά έχει μείνει ελάχιστος χρόνος για να αποφασίσω αν τελικά θα αγωνιστώ, λόγω των δύσκολων ημερών, στο παγκόσμιο υπερμαραθώνιο της Γαλλίας, παρά την πρόκρισή μου.."
Καλό κουράγιο σε ό,τι κι αν αποφασίσει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: