Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Καμπανάκι για τη χώρα, έκκληση στους πολιτικούς

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 31 ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ
Έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σε όποια θέση και αν βρίσκονται: Στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και στον αρχηγό και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Τους καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους" αναφέρουν σε επιστολή τους 31 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.
"Ο τόπος χρειάζεται μια ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας, μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή. Οσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ιδιοτέλεια, επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση με οδηγό το δικό τους συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας".
Υπογράφουν, από τα γράμματα και τις τέχνες: Θ. Βαλτινός, Κ. Δημουλά, Απ. Δοξιάδης, Τ. Θεοδωρόπουλος, Αθ. Κακούρη, Μ. Κουμανταρέας, Γ. Κουνέλλης, Π. Μάρκαρης, Τ. Μπουλμέτης, Β. Παπαβασιλείου, Δ. Σαββόπουλος, Γ. Σκαμπαρδώνης, Αλ. Φασιανός. Από την ακαδημαϊκή-επιστημονική κοινότητα: Ν. Αλιβιζάτος, Ν. Βαγενάς, Γ. Βούλγαρης, Γ. Γιατρομανωλάκης, Αγγ. Δεληβοριάς, Γ. Δερτιλής, Αρ. Δοξιάδης, Ορ. Καλογήρου, Στ. Καλύβας, Β. Κιντή, Αν. Κούρκουλας, Ν. Μουζέλης, Χ. Μ. Μουτσόπουλος, Γ. Παγουλάτος, Κ. Παπαγεωργίου, Π. Σούρλας, Στ. Τσακυράκης, Χ. Τσούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: