Κυριακή 29 Μαΐου 2011

«Τείχος» από τους κατοίκους της περιοχής μας στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

Κάτοικοι Έβρου προς Πολιτεία: «Θα μας βρείτε απέναντί σας»
«Να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης σε άλλους νομούς που μέχρι σήμερα δεν υπέστησαν το ελάχιστο από όλα αυτά τα φαινόμενα που πλήττουν τον Έβρο επί δεκαετίες», καλούν κάτοικοι της περιοχής την ελληνική πολιτεία.
Μάλιστα τονίζουν πως σε διαφορετική περίπτωση θα τους βρει απέναντί της.
Π. Πατσουρίδης: «Το Διδυμότειχο δεν αντέχει άλλο κέντρο κράτησης»

 
Τη σαφή αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργείου δηλώνει και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.
Ζητάει δε, ισόρροπη κατανομή κέντρων κράτησης μεταναστών σε κάθε σημείο της χώρας και απαιτεί παράλληλα καλύτερη φύλαξη των συνόρων.
Πολίτες Ορεστιάδας: «Η περιοχή θα κινδυνεύσει με άμεση απαξίωση»
Έξω από το δημαρχείο της πόλης, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων Ορεστιάδας, δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή τους στη δημιουργία «στρατοπέδου μεταναστών» στην περιοχή τους.
Συγκεκριμένα η «Πρωτοβουλία Πολιτών κατά Κέντρων Παράνομων Λαθρομεταναστών» που διοργάνωσε την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα, σε ψήφισμά της αναφέρει πως «η ίδρυση νέων Κέντρων, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση όλη την περιοχή, θα πλήξει την τοπική κοινωνία και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσεις».
Δ. Μαρωνείας-Σαπών: «Ήδη φιλοξενούμε λαθρομετανάστες»
«Στο κέντρο μεταναστών στη Ροδόπη φιλοξενούνται και μάλιστα σε απάνθρωπες συνθήκες, εκατοντάδες μετανάστες», εξηγούν σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, πηγές του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
Παράλληλα διευκρινίζουν ότι η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σε ενδεχόμενο μεταφοράς κι άλλων μεταναστών, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: