Σάββατο 16 Απριλίου 2011

«Η Θράκη επέστρεψε στην εποχή της αποβιομηχάνισης»

Ο πρόεδρος τη ΝΔ, αφού συναντήθηκε με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κομοτηνής, υπογράμμισε: «Αισθάνομαι ότι η Θράκη έχει επιστρέψει στην εποχή της αποβιομηχάνισης και της δημογραφικής απογύμνωσης» ενώ πρόσθεσε ότι είναι «απαράδεκτο» να μετατραπεί, χωροταξικά, σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.

Όπως είπε η περιοχή δικαιούται να εξελιχθεί σε πρότυπο οικολογικής ανάπτυξης.
Ο κ. Σαμαράς, που από χθες πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή, επιτέθηκε στη κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση του πακέτου των 26 δις ευρώ και απάντησε στα περί πρόωρων εκλογών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε ομιλία του χθες το βράδυ, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό για «θυσίες χωρίς αντίκρισμα» που «αντί να μειώνουν το έλλειμμα στην πραγματικότητα πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και αυξάνουν το χρέος».
Πέρυσι, είπε ο κ. Σαμαράς, «μας έλεγαν ότι θα μείωναν για το 2010 το έλλειμμα στο 8,2%. Ύστερα μας είπαν ότι θα το συγκρατούσαν στο 9,4%. Τώρα μας λένε ότι το έλλειμμα έφτασε το 10,6%».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ανέγνωσε «μια έκθεση ιδεών», χωρίς να μιλήσει για την «ταμπακιέρα» και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων για μετά το Πάσχα.
Για τις εκλογές σημείωσε ότι: «Συνένοχοι σε μια καταστροφική πολιτική δεν πρόκειται να γίνουμε. Αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να εκβιάσει ακόμα και με εκλογές, τον εκβιασμό του δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Του το λέμε από τώρα, για να μη μπει στον κόπο».



Δεν υπάρχουν σχόλια: