Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΣΕΓΑΣ:Προκαλεί λύπη η περίπτωση της Δεβετζή


Ο ΣΕΓΑΣ εξέφρασε με ανακοίνωση τη λύπη του για το γεγονός ότι η Χρυσοπηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό από την Παγκόσμια Ομοσπονδίας Στίβου
λόγω της άρνησής της να δώσει δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε τον Μάιο του 2009. Παράλληλα ζήτησε από την Πολιτεία να βοηθήσει ώστε να λυθούν τα προβλήματα του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου ελέγχου του ΟΑΚΑ.
Ο ΣΕΓΑΣ με αφορμή την τιμωρία της Δεβετζή επέστησε για μία ακόμα φορά την προσοχή των αθλητών, ενώ δηλώνει προσηλωμένος στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, κάνοντας έκτακτους ελέγχους. Επίσης, κάνει έκκληση προς την Πολιτεία να βοηθήσει στην προσπάθεια για τη δίωξη των εμπόρων και των διακινητών απαγορευμένων ουσιών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ
«Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. εκφράζει τη λύπη του γιατί, για μια ακόμη φορά, απασχολούν την Αθλητική επικαιρότητα θέματα Doping. Μικρή σημασία έχει το γεγονός ότι η περίπτωση της πρωταθλήτριάς μας Πηγής Δεβετζή αφορά παραβίαση των κανονισμών και όχι θετικό δείγμα.
Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι είναι σταθερά προσηλωμένος στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και γι’αυτό διενεργεί πληθώρα προληπτικών τακτικών και έκτακτων ελέγχων, συνεργάζεται στενά με το ΕΣΚΑΝ και την οργάνωση «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ», στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας τις δραστηριότητές του.
Επίσης εφιστά ακόμα μια φορά την προσοχή στους Αθλητές να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί σε ότι αφορά στη λήψη των διαφόρων σκευασμάτων που λαμβάνουν για την επιτρεπόμενη ενίσχυση της Αθλητικής τους προσπάθειας, όσο και στην επιμελή τήρηση των σχετικών διαδικασιών που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί, σχετικά με τα «WHERE ABOUT»και την υποβολή των ιδίων σε ελέγχους.
Τέλος κάνουμε έκκληση στην Πολιτεία αφενός να επιλύσει το συντομότερο τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου ελέγχου του ΟΑΚΑ, να στηρίξει  ουσιαστικά κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ενημέρωση και την πρόληψη του φαινομένου, να ασχοληθεί σοβαρά με δίωξη των  εμπόρων και των διακινητών απαγορευμένων ουσιών και να δημιουργήσει επιτέλους ένα επιστημονικό κέντρο Αθλητικής υποστήριξης για τους Έλληνες Αθλητές – Αθλήτριες και Προπονητές, η έλλειψη του οποίου μας κατατάσσει στις υποανάπτυκτες Αθλητικές Χώρες».



Δεν υπάρχουν σχόλια: