Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εχθρικό για τη ΝΔ το μιντιακό περιβάλλον!

       Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η ΝΔ ανοίγει «μέτωπο» με συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης

τα οποία ο εκπρόσωπος του κόμματος στοχοποίησε, χωρίς να τα κατονομάσει, για ελλειπή παρουσίαση των θέσεων του κόμματος με αποτέλεσμα να μην περνάει το μήνυμά του στην κοινή γνώμη.
Ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για εχθρικό μιντιακό περιβάλλον σε ότι αφορά τη ΝΔ αλλά και κραυγαλέα μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα θα παρουσιάσει συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία που θα στοιχειοθετούν τη θέση του κόμματος.
«Βγάζει μάτι. Η αδικία σε βάρος της Ν.Δ. είναι προκλητική. Το φαινόμενο ενός βολικού για την κυβέρνηση και εχθρικού για τη Ν.Δ. μιντιακού περιβάλλοντος είναι κοινά αντιληπτό, το αντιλαμβάνονται όλοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης ο οποίος πάντως ερωτηθείς σχετικά αρνήθηκε τα περί έναρξης ενός «Μπαϊρακτάρη 2» όπου ο Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει εναντίον της διαπλοκής Μέσων Ενημέρωσης.
Σημείωσε ωστόσο την πρόσφατη στάση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να μην μεταδοθεί σε κεντρικό δελτίο η ομιλία του κ. Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα με το επιχείρημα, μεταξύ άλλων, ότι ο χρόνος ήταν περιορισμένος λόγω αθλητικής μετάδοσης.
Ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι η ΝΔ διαμαρτυρήθηκε στους πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΡΤ και κατήγγειλε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι θέσεις του Προέδρου του κόμματος προβάλλονται σε συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης «κουτσουρεμένες» σε βαθμό, όπως είπε, που ουδείς καταλαβαίνει ποιο είναι το μήνυμά του.
Εκλογικός συναγερμός
Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις η κίνηση αυτή της ΝΔ να ανοίξει τώρα μέτωπο με συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό που αφορά στην καλύτερη προβολή του κόμματος καθώς πολλοί είναι εκείνοι πλέον δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά που εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
«Όποτε θέλουν εκλογές, μπορούν να τις κάνουν. Για μας -εάν και όποτε τις αποφασίσουν- είναι καλοδεχούμενες. Δεν τις φοβόμαστε. Είμαστε έτοιμοι και τις περιμένουμε» τόνισε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πλέον εγκλωβιστεί σε μία αδιέξοδη πολιτική και ο κ. Παπανδρέου «θέλει να αποδράσει».
«Όλα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές -όπως έχει πει και ο κ. Σαμαράς- μόνοι τους τα διαρρέουν από την κυβέρνηση, μόνοι τους τα διαψεύδουν και μόνοι τους τα επαναφέρουν» πρόσθεσε.
«Με άδεια χέρια από τη Μέρκελ»
«Με άδεια χέρια γύρισε ο Πρωθυπουργός από τη Γερμανία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, που σημείωσε ότι, παρότι ήταν πολύ χαμηλά ο πήχης από την ίδια την κυβέρνηση, «τελικά περάσανε από κάτω».
Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται για την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την προσεχή Παρασκευή στο Ελσίνκι όπου θα συζητηθεί η οικονομική διακυβέρνηση και ήδη έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε. στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Γερμανό πρέσβη Ρόλαντ Βέγκενερ, στα γραφεία του κόμματος με τον οποίο συζήτησε για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: