Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Συνεργασία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με τα σχολεία της περιοχής στα πλαίσια της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ και της ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ''ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ΄΄.

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η συνεργασία του Ιστορικού Μουσείου με τα Γυμνάσια της περιοχής, υπό την επιμέλεια και τον σχεδιασμό βιωματικών διερευνητικών μουσειακών προγραμμάτων από την Αγνή Λ. Καραγιάννη, επιστημονική συνεργάτιδα του μουσείου .
Βασικό θέμα για προβληματισμό και διερεύνηση αποτελούν οι ''ΑΝΕΙΠΩΤΕΣ ΣΙΩΠΕΣ΄΄, με αφορμή τη θεματική της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων,  και η κοινήανθρώπινη μοίρα απέναντι σε αυτές τις σιωπές.
Εκκίνηση των προγραμμάτων είναι τα μουσειακά εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του 1ου ορόφου του μουσείου, που φέρουν τις ΄΄δικές τους σιωπές΄΄, οι προσωπικές μαρτυρίες απογόνων προσφύγων από την Ανατολική Θράκη και κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας. Στο βιωματικό αυτό πρόγραμμα, σήμερα Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, συμμετείχαν μαθητές από δύο σχολεία της περιοχής, με την κατάλληλη εμψύχωση και τα ανάλογα θεατρικά δρώμενα, στα οποία οι εμψυχωτές ενέπλεξαν τους μαθητές με ιδιαίτερο τρόπο ώστε να προκύψει ο ανάλογος στοχασμός και αναστοχασμός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: