Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Εργατική Πρωτομαγιά στην Αλεξανδρούπολη

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την εργατική πρωτομαγιά η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με απαγγελίες αποσπασμάτων από τον επιτάφιο του Ρίτσου, από μέλη των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στην συνέχεια



παρουσιάστηκε μονόπρακτο του Μπρεχτ για τον φασιστικό πόλεμο. Έπειτα, διαβάστηκε η διακήρυξη του ΠΑΜΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστικό πόλεμο , που υπογράφεται από σωματεία και ομοσπονδίες στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Διαβάστηκε η ανακοίνωση του επιχειρησιακού σωματείου Ζούρα που καταγγέλλει την εργοδοσία για αυθαιρεσία απέναντι στα μέλη της διοίκησης του.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την γραμματεία του ΜΑΣ και της Ομοσπονδίας Μετάλλου Τουρκίας. Ο Τούρκος συνδικαλιστής Ντισβαν Γιουσούφ ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ για την πρόσκληση και την φιλοξενία και ανέδειξε την αδελφοσύνη των δύο λαών απέναντι στον κοινό εχθρό, τις αστικές τάξεις των χωρών μας.
Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Κλάδης Διονύσης μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Έβρου και πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Σουφλίου «Η Ενότητα», εστιάζοντας στο πώς η εργατική τάξη θα προετοιμαστεί για να βαδίσει το δικό της δρόμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια. Πώς θα προετοιμαστεί για νέους σκληρούς αγώνες, για ρήξη με τους εκμεταλλευτές της και το πολιτικό τους προσωπικό μέχρι την ανατροπή της εξουσίας τους.
Η μαζική απεργιακή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, περνώντας από τα δύο κτίρια που κατά την δεκαετία του 40 χρησιμοποιήθηκαν ως φυλακές από τους Γερμανούς αλλά και την ντόπια αστική τάξη, φυλακίζοντας κομμουνιστές και αγωνιστές. Συμβολικά, κατατέθηκαν λίγα λουλούδια ως φόρος τιμής.
Η πορεία κατέληξε στο πάρκο Εθνικής Αντιστάσεως όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από αντιπρόσωπους της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ, ΚΝΕ, ΚΚΕ και Συνδικάτο Μετάλλου Τουρκίας. Ξεχωριστή στιγμή η από κοινού κατάθεση των αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ και του αντιπροσώπου της Ομοσπονδίας Μετάλλου Τουρκίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: