Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Βατραχάνθρωποι της Τουρκίας πέρασαν… ή όχι τον Έβρο;

Τρία στελέχη της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών SAT του Τουρκικού Ναυτικού που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και αναζητούνταν, συνελήφθησαν στη φερόμενη προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα από τον Έβρο.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Υποπλοίαρχος



Ahmet Çamoğlu, Αρχικελευστής Yücel Özcan, Αρχικελευστής Mustafa Özel συνελήφθησαν σε ένα χωράφι κοντά στην έξοδο του αυτοκινητοδρόμου Κωνσταντινούπολης-Ανδριανούπολης και συγκεκριμένα «μετά από πληροφορία προς την Περιφερειακή Μονάδα της ΜΙΤ στην Ανδριανούπολη».
Στους τρεις συλληφθέντες αποδίδεται η κατηγορία της «απόπειρας κατάλυσης του Πολιτεύματος» καθώς συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan τη νύχτα του πραξικοπήματος.
Σύμφωνα πάντα με τουρκικές πηγές, και οι τρεις ομολόγησαν στην αρχική τους κατάθεση ότι συνδέονται με το κίνημα του Gülen ενώ υποστήριξαν πως ενημερώθηκαν για την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος πέντε ημέρες νωρίτερα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα διαβατήριά τους καθώς και το χρηματικό ποσό των 10.993 τουρκικών λιρών, 39.990 ευρώ και 7.105 δολαρίων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: