Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Τοποθέτηση του Άκη Γεροντόπουλου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ

«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, η οποία θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες των λαών της». Αυτά τόνισε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή, στα πλαίσια σεμιναρίου που διοργανώθηκε στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ.
Ο κ.Γεροντόπουλος επεσήμανε ακόμη: «Στο ερώτημα



που θέτουν οι διοργανωτές του σεμιναρίου, εάν δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πρόβλημα ή η λύση, η απάντηση είναι πως τα σημερινά προβλήματα χρειάζονται μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη. Μία Ευρώπη που θα περιλαμβάνει όλους τους λαούς, από τον Ατλαντικό Ωκεανό ως τα Ουράλια Όρη και η οποία θα σέβεται τις ιδιαιτερότητές τους . Μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα είναι πρωτίστως πολιτική, με Σύνταγμα, με κοινή Εξωτερική Πολιτική , ενιαία Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας και θα εξομαλύνει τις περιφερειακές ανισότητες με κοινή Δημοσιονομική Πολιτική».
Στο κλείσιμο της τοποθέτησης του κατέληξε λέγοντας: «Η θέση της Ελλάδος πρέπει να είναι στην Ευρωπαϊκή πρωτοπορία , στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να μάχεται για την επικράτηση της Δημοκρατίας , της Ελευθερίας , της Ισότητας , της Αλληλεγγύης και της εξασφάλισης του δικαιώματος για Μόρφωση και Εργασία της νέας γενιάς”.




Δεν υπάρχουν σχόλια: