Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Εκπαιδευτική ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου για τα σχολεία της περιοχής

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 με θέμα « Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», σας ενημερώνουμε ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου θα υλοποιήσει εκπαιδευτική ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου για τα σχολεία της περιοχής, η οποία θα επικεντρωθεί στη συνύπαρξη στο παρελθόν διαφορετικών



εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων στην περιοχή του Διδυμοτείχου, όπως αθίγγανων, χριστιανών, Αρμενίων, εβραίων και στις συνέπειες αυτής της συνύπαρξης στη ζωή των ανθρώπων, με στόχο να ανοίξει διάλογο για την εξομάλυνση των αντιθέσεων και τη γόνιμη συνεργασία και συμπόρευση αναδεικνύοντας την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής.
Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να αναζητήσουν εκ των προτέρων πληροφορίες και στοιχεία που τους ενδιαφέρουν και μπορούν να οδηγήσουν σε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο επί του παραπάνω θέματος.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υλοποιηθούν, μεταξύ άλλων, δημιουργικές δραστηριότητες εκ μέρους των μαθητών, οι οποίες  θα παρουσιαστούν στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του μουσείου.
Επισημαίνουμε ότι η διάρκεια κάθε επίσκεψης δεν θα ξεπερνάει τη μια ώρα, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε σχολείο να υλοποιήσει και να παρουσιάσει τις  δραστηριότητές του στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εντός του μουσείου σε συνεννόηση με το προσωπικό της Υπηρεσίας.
Στη διευκόλυνση υλοποίησης της εκδήλωσης συμμετέχει με διάθεση επιστημονικού προσωπικού ο Δήμος Διδυμοτείχου.

Πληροφορίες για το κοινό

Διεύθυνση: Το Μουσείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πλωτινοπόλεως και Σοφοκλέους γωνία, στο κέντρο της πόλης του Διδυμοτείχου.
Ώρες λειτουργίας: Το Μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό Τρίτη - Κυριακή από τις 10.00 έως τις 17.00.
Είσοδος: Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη στις 18 Μαΐου.
Προγραμματισμός Δράσης: Για τη εκδήλωση του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για  κάθε ομάδα, η οποία δεν θα ξεπερνά τον αριθμό των 25 παιδιών. Για την ομαλή διεξαγωγή της δράσης παρακαλούνται τα σχολεία να έχουν συνέπεια στην ώρα προσέλευσής τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού.
Στην περίπτωση που υπάρξει μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων η παραπάνω δράση θα επαναπρογραμματιστεί για υλοποίηση σε άλλη χρονική περίοδο.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε από τις 10.05.2017 έως τις 16.05.2017 και κατά προτίμηση μεταξύ 12.00 μ.μ. - 2.30μ.μ.  στην αρχαιολόγο κ. Ζωή Μιλτσακάκη στο τηλέφωνο της Εφορείας: 25510-26103
Τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να την αποστείλετε στο mail της Εφορείας: efaevr@culture.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: