Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ

Την Κυριακή 7 Μαΐου το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και η πολυφωνική του χορωδία διοργάνωσαν το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή χορωδιών από όλη την Ελλάδα. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2016 και συνεχίστηκε φέτος με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.
Φέτος, συμμετείχαν τέσσερις χορωδίες. Συγκεκριμένα, η μικτή χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας, η Ευρίπειος Χορωδία Χαλκίδας, η Μικτή τετράφωνη χορωδίατου εκπολιτιστικού λαογραφικού συλλόγου «ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΊΧΗ» και η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης. Η βραδιά είχε και μια έκπληξη για το κοινό αφού στη σκηνή ανέβηκε και η παιδική χορωδία του Συλλόγου Πολυτέκνων, η οποία καταχειροκροτήθηκε.
Το ρεπερτόριο των χορωδιών ήταν εξαιρετικό, αποδόθηκε από τις χορωδίες πάρα πολύ καλά και ικανοποίησε το κοινό της πόλης. Η επιλογή των συνθετών, των στιχουργών και των χορωδιακών επεξεργασιών πάνω σε τραγούδια κυρίως των συνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη ανέβασαν το επίπεδο της όλης εκδήλωσης σε υψηλά μουσικά επίπεδα και απευθυνόταν σε ένα κοινό το οποίο με το χειροκρότημά του και την ικανοποίησή του έδειξε το υψηλό αυστηρό του κριτήριο. Άλλωστε, ο στόχος της πολυφωνικής χορωδίας του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης είναι να ανεβάσει το πολιτιστικό επίπεδο του κοινού της πόλης μας περιλαμβάνοντας στο ρεπερτόριο του υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων χορωδιακά έργα.Δεν υπάρχουν σχόλια: