Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κοινή ανακοίνωση συνεδρίασης φορέων Ν. Έβρου: Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 17-05-2017

Πριν λίγες μέρες κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν σε νέα δυσβάσταχτα μέτρα που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Το χτύπημα στους μισθωτούς θα έχει επιπλέον αντίκτυπο σε όλη την αγορά. Σε μια αγορά που ήδη στενάζει από τις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης εδώ και δύο χρόνια και από τους νέους νόμους για το φορολογικό και ασφαλιστικό



που ψηφίστηκαν πριν από ένα χρόνο ακριβώς, αλλά δυστυχώς δεν έχουν τελειωμό.
Τα μέτρα του 4ου μνημονίου:
Μείωση αφορολόγητου ορίου από 8.636 ευρώ σε 5.685 ευρώ. Η πρόσθετη επιβάρυνση μόνο με την μείωση του αφορολόγητου θα είναι από 650 ευρώ και πάνω για εισοδήματα από τα 10.000€ και πάνω που αφορά την μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων. Επίσης θα επιβαρύνει άτομα που δεν πλήρωναν μέχρι τώρα καθόλου φόρο εισοδήματος ή πλήρωναν ελάχιστο φόρο.
Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποτελούν είδος προς εξαφάνιση και ο έλεγχος των ομαδικών απολύσεων θα περάσει από τον εκάστοτε υπουργό, στο ανώτατο συμβούλιο εργασίας για να μην υπάρχει πολιτικό κόστος.
Κατάργηση της προέγκρισης για την πραγματοποίηση ομαδικών απολύσεων.
Μειώσεις 18% για τις κύριες και 18% για τις επικουρικές συντάξεις.
Ξεπούλημα δημόσιων αγαθών. Πωλείται το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Επανεκκινείται η διαδικασία πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ με στόχο να ολοκληρωθεί ως τα τέλη του έτους.
Επέκταση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, το οποίο θα σβήσει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και υπάλληλο.
Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί του αθροίσματος των φορολογητέων κερδών και των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως έκπτωση.
Πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων.
Υποβάθμιση της υγείας. Αν και αυξάνουν οι ασφαλιστικές εισφορές, οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσοκόμους συνεχίζονται και πλέον προωθούνται μέτρα (περισσότερα γενόσημα φάρμακα, αξιολόγηση συνταγογραφικής συμπεριφοράς των γιατρών) με στόχο την καλύτερη σχέση «κόστους- οφέλους» και όχι την «απαραίτητη θεραπεία ανά ασθένεια».
Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η μερική απασχόληση κι η μαύρη κι εκ περιτροπής εργασία έχουν εκτιναχθεί στο ζενίθ, με τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο ναδίρ, με τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, με επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη και με την αγοραστική αξία να εκμηδενίζεται μέρα με τη μέρα.
Κανένα μέλος πλέον της κυβέρνησης δεν έχει τη δυνατότητα να πει δεν ξέρω ή δεν μπορ[ω να φανταστώ τις συνέπειες που έχουν όλα αυτά τα μέτρα στην ελληνική οικονομία. Με την ψήφο τους μας οδηγούν στην φτωχοποίηση.
Στα νέα μέτρα λοιπόν που έχει σκοπό να ψηφίσει η κυβέρνηση το μόνο αντίμετρο είναι ο δικός μας ξεσηκωμός, ο δικός μας μαζικός αγώνας για να μην συνεχιστεί κι άλλο η υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου και η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
Στα πλαίσια της Απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 17-05-2017 καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, όλους τους επαγγελματίες και παραγωγούς, όλους τους συνταξιούχους, όλους τους άνεργους να συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου την Τετάρτη στις 17-05-2017 στις 10:30.
Οργανώνουμε το δικό μας τοπικό αγώνα, τη δική μας απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών.
Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα.
Τα μέτρα μας αφορούν όλους και από αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας.
Οι Επαγγελματικοί, Παραγωγικοί & Κοινωνικοί Φορείς Έβρου
Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου
Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου
Σύνδεσμος Βιοτεχνιών Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου
Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου
Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φερών
Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Σουφλίου και Περιφέρειας
ΕΑΣ Έβρου
Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
Αγροτικός Σύλλογος Σουφλίου
Αγροτικός Σύλλογος Διδυμοτείχου
Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
Συντεχνία Αρτοποιών Έβρου
Σωματείο Επαγγελματιών Εστιατορίων Καφέ – Μπαρ Αλεξανδρούπολης
Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου
Ιατρικός Σύλλογος Έβρου
Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
ΤΕΕ Θράκης – Ν.Ε. Έβρου
Σύνδεσμος Εργοληπτών Ν. Έβρου
Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Θράκης
Περιφερειακό Τμήμα Αν. Μακεδονίας και Θράκης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών
Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης
Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης
ΕΠΛΣ Λιμενικών Θράκης
Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αν. Μακ. και Θράκης
Συντεχνία Κουρέων – Κομμωτών Αλεξανδρούπολης Έβρου
Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Αλεξανδρούπολης
Συνταξιούχοι Δημοσίου
Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ
Νομαρχιακός Σύλλογος Α.ΜΕ.Α. Ν. Έβρου
Σωματείο Θερμοϋδραυλικών Αλεξανδρούπολης 
Σωματείο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Έβρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: