Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τελική δράση Σούπερ Ηρώων ΕΜΘ το Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 10:00 π.μ. στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, Αλεξανδρούπολη

Η ομάδα του Δημιουργικού Εργαστηρίου του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης «Οι μικροί Σούπερ Ήρωες αλλάζουν την πόλη τους» και αυτή τη χρονιά έθεσαν ως αποστολή τους να αλλάξουν κάτι που δεν τους αρέσει στην πόλη τους.
Τα παιδιά  εργάστηκαν  ομαδικά, προβληματίστηκαν και άσκησαν κριτική σε θέματα της καθημερινής τους διαβίωσης και μέσα από τον κόσμο της Τέχνης εμπνεύστηκαν και επέλεξαν στο τι θέλουν να προσφέρουν στην πόλη τους.  Έχοντας ενεργό ρόλο στην τοπική κοινωνία,  κινητοποιήθηκαν και οργάνωσαν ένα σχέδιο δράσης με σκοπό την αλλαγή και βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσα σε ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό κλίμα.



Υλοποίησαν διάφορες δράσεις και επιπλέον επιτόπια έρευνα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατά την οποία καταγράφηκαν και φωτογραφήθηκαν διάφορα μέρη τα οποία πιστεύουν ότι χρήζουν αλλαγής.
H ομάδα αποφάσισε να παρέμβει στο πολυσύχναστο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας. Μετά από σκέψη, συζήτηση και παρουσίαση ποικίλων προτάσεων, τα παιδιά αποφάσισαν να υλοποιήσουν μια σχεδιασμένη και οργανωμένη παρέμβαση, η οποία θα περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:
Εικαστική παρέμβαση στα παγκάκια του πάρκου.
Τα παιδιά θα βάψουν 5 παγκάκια, το κάθε ένα εμπνευσμένο από έναν διάσημο εικαστικό ή ένα κίνημα/ ρεύμα Τέχνης. (Μουσική, ζωγραφική, χορός κτλ)
Μερικές από τις θεματικές είναι: ο Jackson Pollock, Pop Art (Andy Warhol), Keith Haring, 4 Εποχές του Vivaldi κτλ.
Στόχος της παρέμβασης είναι η συλλογική κινητοποίηση των κατοίκων και το μήνυμα για μια όμορφη πολύχρωμη Αλεξανδρούπολη που εμπνέει τον κόσμο και τους παροτρύνει να αξιοποιούν και ταυτόχρονα να φροντίζουν την πόλη τους.
Τα παιδιά σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν τρόπους εξεύρεσης χρημάτων για τα υλικά που θα χρειαστούν και έχουν συλλέξει μέρος του απαιτούμενου χρηματικού ποσού.
Σκοπός είναι τα παιδιά να έχουν ενεργό ρόλο στη ποιότητα της καθημερινής τους ζωής αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: