Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Καταγγελία για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στην ΖΟΥΡΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης 100/30-4-2004 Βιβλ. Σωμ.13/1-6-2004 Τηλ. 6973777647, email: somatioalexpolis@gmail.com
Αλεξανδρούπολη 28/04/2017



Καταγγελία για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στην ΖΟΥΡΑΣ
Για μία ακόμη φορά είμαστε αντιμέτωποι με τους σχεδιασμούς των βιομηχάνων της πτηνοτροφίας, που θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Αυτή τη φορά η εργοδοσία των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ προχωρά στην απόλυση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου με προκλητικό μάλιστα τρόπο. Κατέθεσε στις υπηρεσίες έγγραφα οικειοθελούς αποχώρησης όλου του ΔΣ.
Να σταματήσει εδώ και τώρα η επιδίωξη της εργοδοσίας των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ να απαλλαγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μέρος κοινού σχεδιασμού, μαζί με άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ώστε να καταλήξουν οι εγκαταστάσεις του πτηνοσφαγείου της Τανάγρας στο ΝΙΤΣΙΑΚΟ, χωρίς όμως τους εργαζόμενους που δούλευαν εκεί και τα δικαιώματα που είχαν κατακτήσει. Η συγκεκριμένη επίθεση έχει τη στήριξη όλης της εργοδοσίας γιατί το συγκεκριμένο σωματείο ήταν σημείο αναφοράς στους αγώνες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε κοινό βηματισμό με την εργοδοσία, έχει κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει αυτά τα σχέδια. Υλοποιεί και επεκτείνει όλη την αντεργατική νομοθεσία, ενώ αυτήν τη στιγμή ετοιμάζεται να φέρει νέες ανατροπές που θα νομιμοποιούν τέτοιες ενέργειες της εργοδοσίας. Για τον αγώνα των συγκεκριμένων εργαζομένων έχει πλήρη γνώση, καθώς έχουν γίνει συναντήσεις στο υπουργείο, σε υπηρεσίες, έχει συζητηθεί ακόμα και στο κοινοβούλιο.
Αυτές οι μεθοδεύσεις είναι προϋποθέσεις για την επιδιωκόμενη καπιταλιστική ανάπτυξη, που θα πατήσει πάνω στην κατάργηση κάθε κεκτημένου δικαιώματος. Θα είναι ανάπτυξη για τους λίγους και επέκταση της φτώχιας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης για τους πολλούς που παράγουν σήμερα τεράστιο πλούτο.
Γνωρίζουν, παράλληλα, πως παρά το νομικό οπλοστάσιο που τους δίνει η κυβέρνηση, παρά την ενότητα των βιομηχάνων ενάντια στο σωματείο και τους αγώνες των εργαζομένων, η δύναμη των εργατικών αγώνων και της αλληλεγγύης είναι αστείρευτη, για αυτό και προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή μας, να εμποδίσουν την επαφή του σωματείου μας με τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Καταγγέλλουμε ακόμα την εργοδοσία της επιχείρησης γιατί προσπάθησε να εμποδίσει την αντιπροσωπία του σωματείου μας να ενημερώσει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Αλεξανδρούπολης για τις εξελίξεις στην επιχείρηση και την απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς.
Προειδοποιούμε εργοδοσία – κυβέρνηση ότι δεν θα περάσουν αυτοί οι σχεδιασμοί. Να σταματήσει την επίθεση στους εργαζόμενους και στο Διοικητικό Συμβούλιο του πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου. Να πληρώσει όλες τις δεδουλευμένες οφειλές, να εξασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας με τα κεκτημένα δικαιώματα, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να σταματήσει ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στην Αλεξανδρούπολη να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς 10:00 πμ μπροστά στο Δημαρχείο, να δώσουμε και με αυτό τον τρόπο δυναμική απάντηση στην εργοδοσία. Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία του νομού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: