Σάββατο 8 Απριλίου 2017

6 τόνοι τροφίμων παραδόθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα

Στην υλοποίηση της προγραμματικής συνεργασίας με την εταιρεία  «Μασούτης» προχώρησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τις διανομές δεμάτων σε 409 οικογένειες στην  Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα. Κάθε μήνα η «Αποστολή» με τις αντίστοιχες  Ιερές Μητροπόλεις θα παραδίδει σε ευάλωτες οικονομικά οικογένειες  τρόφιμα που προσφέρει η εταιρεία «Μασούτης».



Οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και συνεργάτες του προσέφεραν στις οικογένειες τα δέματα αγάπης  προ των εορτών του Πάσχα.
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει πάντοτε για τους ακρίτες του Έβρου και της Θράκης  υπογράμμισε: «Η  ‘’Αποστολή’’ για μια ακόμη φορά συνεχίζει την αποστολή της ενισχύοντας τους ακρίτες που δίνουν την δική τους μάχη σε δύσκολες συνθήκες προκειμένου σ’ αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των θρησκειών η αγάπη του Χριστού να φωτίζει Ανατολή και Δύση για να είναι μια διαρκής πυξίδα ειρήνης, αλληλεγγύης, αγάπης και φιλίας μεταξύ των λαών».
Την απόλυτη ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς την «Αποστολή» και στην εταιρεία «Μασούτης», εξέφρασε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. «Πρόκειται για μία δραστηριότητα, η οποία, στηρίζεται στην  έμπνευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.
Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σε πέντε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής με  μικρό αριθμό μαθητών, στους οποίους προσφέρθηκαν μπουφάν, ενώ στα νηπιαγωγεία καλύφθηκαν ανάγκες σε γραφική ύλη, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω την «Αποστολή» και προσωπικά τον Γενικό Διευθυντή της κ. Δήμτσα για τη διαρκή συνεργασία μας, με στόχο την βοήθεια οικογενειών της Μητροπόλεώς μας που έχουν ανάγκη» .
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος εξήρε το έργο της «Αποστολής» αναφερόμενος «στην τεράστια συμβολή της οργάνωσης στην επισιτιστική βοήθεια προς οικογένειες της Μητροπόλεως μας.  «Η παρουσία του Γενικού Διευθυντού της «Αποστολής» κ. Δήμτσα, σε ακόμη μία δράση στην Μητρόπολή μας, είπε, ο Σεβασμιώτατος, αποδεικνύει τη σημασία που δίνει η οργάνωση σε αυτές τις ενέργειες, αφοσιωμένη πάντα στον βασικό της άξονα που είναι η βοήθεια ανθρώπων με πραγματική ανάγκη, οι οποίοι επιζητούν μία κάποια διέξοδο στις δυσκολίες που τους έχει επιφυλάξει η συγκυρία της πολύχρονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην χώρα μας», κατέληξε ο κ. Άνθιμος ευχόμενος Καλή Ανάσταση σε όλους τους χριστιανούς».
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας είπε: « Η ‘’Αποστολή’’ με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της εταιρείας «Μασούτης» ξεκίνησε λίγο πριν το Πάσχα ένα σημαντικό αγώνα για την κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών εκατοντάδων ελληνικών νοικοκυριών».
Παράλληλα με την διανομή τροφίμων η «Αποστολή»  προσέφερε 1.137 μπουφάν μέσω του προγράμματος ‘’WE CARE’’ του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε μαθητές  δημοτικών σχολείων της παραμεθορίου.  Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται και με την πολύτιμη συμβολή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: