Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Τα debates της ΟΝΝΕΔ ξεκίνησαν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, με θέμα την Υποχρεωτική Στράτευση στα 18.

ΥΠΕΡ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 επιχειρηματολόγησε ο Αντιστράτηγος (ε.α) κος Κουτρής Σταύρος και ΚΑΤΑ ο Καθηγητής και τέως πρύτανης κος Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης.
Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος κος Πορτοσάλτε. Μετά τον 1ο γύρο ομιλιών ακολούθησαν παρεμβάσεις μέσω βίντεο, από τον Δήμαρχο Ορεστιάδος κο Βασίλη Μαυρίδη. Η άποψη του ζητήθηκε, μιας και η



Ορεστίαδα είναι μια πόλη εξοικειωμένη με το στρατιωτικό στοιχείο. Ο οφθαλμίατρος και ιδιοκτήτης οφθαλμολογικής κλινικής Νίκος Οικονόμου μίλησε για την προστιθέμενη αξία που παρέχει η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας στο εργατικό δυναμικό μιας επιχείρησης. Το τελευταίο βίντεο ήταν από τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της νεολαίας της συντηρητικής παράταξης στην Σουηδία, της MUF.
Η άποψη του ζητήθηκε εκτενώς μιας και στη Σουηδία, αρκετά πρόσφατα, η υποχρεωτική στράτευση επανήλθε έπειτα από την κατάργηση της το 2010. Μετά τον σχολιασμό από τους ομιλητές των παραπάνω παρεμβάσεων ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις από το ακροατήριο. Έπειτα από 3 περίπου ώρες οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση:
 «Πιστεύετε ότι η ηλικία των 18 είναι κατάλληλη για την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας;»
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 63% ΝΑΙ και 37% ΟΧΙ

 Χρήστος Δερμεντζόπουλος,
Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: