Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Οργισμένος και απογοητευμένος ο λαός του Έβρου, απαιτεί δεσμεύσεις για τον Κάθετο Οδικό Άξονα

Για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον Κάθετο Οδικό Άξονα της Νέας Εγνατίας Αρδανίου – Ορμενίου μίλησε σήμερα (16/03) στη Βουλή ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, στη συζήτηση της σχετικής  Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
Συγκεκριμένα είπε ότι:
Μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο πότε θα τεθεί σε κυκλοφορία ο Κάθετος Οδικός Άξονας, μετά τις τόσες καθυστερήσεις.
Θα έπρεπε ο Υπουργός να έρθει στον Έβρο, να ηγηθεί



συσκέψεων, να πραγματοποιήσει αυτοψία και να λύσει τα όποια προβλήματα παρατηρούνται .
Σε ένα τμήμα του Οδικού Άξονα έχουν σκοτωθεί 11 άτομα κι έχουν τραυματιστεί 48. Είναι ο αιματοβαμμένος  δρόμος με τη μεγαλύτερη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων.
Οι δηλώσεις του Υπουργού ότι θα ολοκληρωθεί ο Κάθετος Οδικός Άξονας μέσα στο 2018 αφήνουν και πάλι θολό τοπίο. Είναι οργισμένος και απογοητευμένος ο λαός του Έβρου, που απαιτεί δεσμεύσεις, κι όχι άλλα μισόλογα.
Έχουν χαθεί εκατομμύρια ευρώ, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, και ακόμα είναι άθλια η εικόνα στο συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο. Θα στείλει ο Υπουργός την υπόθεση στη Δικαιοσύνη;
Η Κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει την ασφαλή, νόμιμη, οικονομική και ακώλυτη εξασφάλιση αδρανών υλικών και της απόληψης χώματος στον Βόρειο Έβρο για όλα τα εκτελούμενα έργα .
Ο Κάθετος Οδικός Άξονας είναι έργο πνοής για τον Έβρο και «πληγώνεται» οικονομικά ο Νομός όσο δεν ολοκληρώνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: