Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: ''Εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό'' (ΦΩΤΟ)

Νέο Ψυχικό | Αθανάσιος Θανόπουλος
Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου η Ακολουθία της Β' Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τον



Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο και τους συνεφημερίους του.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα, το Ισλάμ, την Ευρώπη και την σημασία της πίστης, αλλά και το να μένουμε σταθεροί στις παραδόσεις μας.
Επίσης ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τεχεράνη, συμμετέχοντας σε Διαθρησκειακό Συνέδριο σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας και του εξτρεμισμού.
''Πρόσφατα βρεθήκαμε με τους κοσμήτορες των Θεολογικών σχολών στην Τεχεράνη σε μια προσπάθεια να φανεί ότι η πατρίδα μας δεν κλείνει την πόρτα, σε ένα διάλογο που είναι αναγκαία πραγματικότητα σε όλο τον ευρωπαϊκό κόσμο. Δεν κλείνει την πόρτα με κάποιους μουσουλμάνους που είναι Σιίτες, δεν έχουν σχέση με το αραβικό Ισλάμ που είναι τρομοκρατικό, ούτε έχουν σχέση με ένα Ισλάμ όπως το τουρκικό που απειλεί την ελλαδική πραγματικότητα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Άνθιμος συμπλήρωσε: "Το λέω αυτό διότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν ότι τέτοιες κινήσεις απλοϊκές αλλά όμως σημαντικές, μας βγάζουν από ένα κλειστό περιτύλιγμα και προσπαθούμε να ανοίξουμε συμμαχίες και φιλίες προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα που δημιουργούνται γύρω από εμάς αλλά και μέσα στην πατρίδα μας''.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε θέματα της Θράκης που αφορούν την συμβίωση μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών, τονίζοντας ότι η θρακιώτες έχουν μεγάλη πίστη στον Θεό την Παναγία, ενώ αναρωτήθηκε κατά πόσο καταλαβαίνει η υπόλοιπη Ελλάδα τα θέματα που απασχολούν την Θράκη.
Κλείνοντας ο κ. Άνθιμος υπογράμμισε χαρακτηριστικά: "Το πρόβλημα στην πατρίδα μας είναι το δημογραφικό το οποίο δημιουργεί πρόβλημα εθνικό."
Τέλος ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο για την ευλογητική του παρουσία και χοροστασία στην Ακολουθία της Β' Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: