Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Αλεξανδρούπολη: «Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα»

Το δίδυμο αρχιτεκτόνων Πρόδρομο Νικηφορίδη και Μπερνάρ Κουόμο, που μεταμόρφωσε την Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές σε μια εκδήλωση με θέμα "Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα", το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Αλεξανδρούπολη.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσολάκης.



Χαιρετισμό θα απευθύνει ο παλιός Αλεξανδρουπολίτης ο Θόδωρος Ορδουμποζάνης, ενώ η διοργάνωση γίνεται από την δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α.".
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση, με το παραλιακό μέτωπο της Αλεξανδρούπολης να μπαίνει στο επίκεντρο. Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό πως από τον Δεκέμβριο του 2013 που παραδόθηκε στους πολίτες η αναπλασμένη Νέα Παραλία, έχει γίνει το σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί το 1ο σε επισκεψιμότητα αξιοθέατο της πόλης, ενώ έχει λάβει δώδεκα βραβεία, μεταξύ των οποίων και ορισμένες πολύ σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.
Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό γραφείο των Νικηφορίδη και Κουόμο συμπεριλήφθηκε τον περασμένο Απρίλιο ανάμεσα στα κορυφαία ανεξάρτητα αρχιτεκτονικά γραφεία μικρής κλίμακας στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της δράσης IN practice: The state of committed architecture in Europe.
Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι δύο αρχιτέκτονες δεν περιορίστηκαν μόνο στο να πραγματοποιήσουν μια μελέτη. Ακόμα και μετά την παράδοση του έργου, ασχολούνται με το παραλιακό μέτωπο, πρωτοστατώντας στη διοργάνωση δράσεων για την προφύλαξή του αλλά και την δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Φίλων Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί πολλές δράσεις όπως διαγωνισμούς φωτογραφίας, πασαρέλα, φυτεύσεις, μουσικές εκδηλώσεις. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Νέας Παραλίας ως έναν από τους σημαντικότερους και ζωτικότερους δημόσιους χώρους της πόλης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

"ΑΝΑ.Σ.Α."

Δεν υπάρχουν σχόλια: