Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών στο Επιμελητήριο Έβρου

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), είναι ΝΠΔΔ (Νόμος 1804/88 ), θεσμοθετημένος Σύμβουλος του Κράτους σε θέματα Χημείας και Χημικής Εκπαίδευσης, έχει ως εκ τούτου υποχρέωση την ανάπτυξη συνεργασίας και κοινών δράσεων με άλλους φορείς, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, που είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και η βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.
Ένας σημαντικός κλάδος της οικονομίας είναι και



αυτός των τροφίμων όπου η ειδικότητα του χημικού παίζει πρωταρχικό ρόλο. Σε τοπικό επίπεδο  πιστεύουμε ότι τα προϊόντα που παράγονται, συσκευάζονται, διακινούνται από τις τοπικές επιχειρήσεις αξίζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, θα πρέπει όμως να διακινούνται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για τον λόγο αυτό συνδιοργανώνουμε με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου, και της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου
ενημερωτική ημερίδα με τίτλο "Επισήμανση τροφίμων-Νομοθετικό πλαίσιο-Νέα δεδομένα" την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου, Λ. Δημοκρατίας 307 στην Αλεξανδρούπολη.
Θεωρώντας ότι τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην ημερίδα είναι σημαντικά και ενδιαφέρουν όλους μας, επιστήμονες, παραγωγούς, επιχειρηματίες και καταναλωτές, καθώς και ότι είναι μια καλή ευκαιρία συνάντησης και γνωριμίας του επιστημονικού δυναμικού του τόπου μας με τους παραγωγικούς φορείς, ελπίζουμε στην ενεργή παρουσία σας.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

11:00 – 11:30 Προσέλευση – Χαιρετισμοί
11:30 – 11:50 "Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1169/2011 για την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές"
Δρ. Ελένη Παπαντωνίου, Χημικός, Περιφερειακή Δ/νση ΕΦΕΤ ΑΜΘ, Προϊσταμένη Τμήματος Εργαστηριακών Ελέγχων
11:50 – 12:10 "Επισήμανση προσθέτων και ευρωπαϊκός κανονισμός 1924/2006 σχετικά με τους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας
                        που διατυπώνονται στα τρόφιμα” Δρ. Ζαχαρένια Λούκου, Χημικός,ΑΑΔΕ Γεν. Δ/νση Γ.Χ.Κ., Δ/νση Χ.Υ. ΑΜΘ, Τμ. Χ.Υ. Καβάλας
12:10 – 12:30 “Τροφικές αλλεργίες – επίκαιροι προβληματισμοί – συνδυασμός με αλλεργίες αναπνευστικού συστήματος”
                         PhD Μπόγλου Παναγιώτης Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος MD
12:30 – 13:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση


Δεν υπάρχουν σχόλια: