Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Αλεξανδρούπολης για το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Μαρτίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Μαρτίου η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε τη δανειοδότηση με 3.620.607ευρώ για αντικατάσταση συμβατικών ενεργοβόρων λαμπτήρων με άλλους πράσινης τεχνολογίας τύπου LED. Το δάνειο πρόκειται να συναφθεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και αφορά στο 50% του συνολικού δανεισμού ( το υπόλοιπο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων), με «υποθήκη» τα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας που



πληρώνουμε στους λογαριασμούς ρεύματος.
Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελεί η χρηματοδότηση να δίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όχι από δανεισμούς που βαρύνουν τους δημότες. Σημειωτέον ότι τα δημοτικά τέλη είναι επισφαλή τη στιγμή που ήδη πολλοί εργαζόμενοι , άνεργοι, συνταξιούχοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ΑΕ.
Με αφορμή τη συζήτηση για τη «λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας» επισημάναμε την ανάγκη χρηματοδότησης και πρόσληψης προσωπικού από την κεντρική διοίκηση για όλες τις κοινωνικές δομές που έχουν περάσει στους Δήμους. Αιτήματά μας :
* Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι της δομής «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ».
* Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων αυτών με ευθύνη του κράτους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, βάζοντας τέρμα στην εμπλοκή διαφόρων ΜΚΟ, ιδιωτών και ΚΟΙΝΣΕΠ, σε τέτοιες ευαίσθητες δομές των Δήμων.
* Μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , για να μπορέσουν οι γυναίκες να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αλεξανδρούπολη 20/3/ 2017

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Αλεξανδρούπολης


Δεν υπάρχουν σχόλια: