Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

«ΔΩΣΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ»
Το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017, το βιωματικό εργαστήρι, που ήδη έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2017 με θέμα τα συναισθήματα και το υλοποιεί η παιδαγωγός Αντιγόνη Κοσμίδου, καλεί και άλλους φίλους να μοιραστούν συναισθήματα, να φτιάξουν μάσκες, να παίξουν μουσικές αποκριάτικες καρέκλες και να...ΔΩΣΟΥΝ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!!
Μια τεράστια παραδοσιακή Κυρά Σαρακοστή θα περιμένει τους μικρούς φίλους, με την παραδοσιακή φορεσιά




της και την γεμάτη φυτικά μοτίβα ποδιά της -σαν τις παναούλες, τις παραδοσιακές ποδιές των Σαρακατσάνων της Θράκης που φιλοξενούνται στο χώρο της μόνιμης συλλογής του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, στη συλλογή της Ελένης Φιλιππίδη.
Τα παιδιά θα δώσουν χρώμα στην Κυρά Σαρακοστή, θα ξεναγηθούν στην εξαιρετική συλλογή με τις Σαρακατσάνικες φορεσιές, θα χαρούν το τέλος των Αποκριών και την έναρξη της Σαρακοστής με τρόπο ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό και απόλυτα βιωματικό.
Στα πλαίσιο του προγράμματος, που θα ξεκινήσει το πρωί, στις 10.30 και θα διαρκέσει δύο ώρες, μέχρι περίπου την έναρξη της αποκριάτικης παρέλασης στο κέντρο της πόλης μας, οι μικροί μας φίλοι θα γευτούν γλυκές λιχουδιές και δροσερά αναψυκτικά.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (έως 30 παιδιά, χωρίς τη συνοδεία γονέα). Κόστος συμμετοχής: 3 Ευρώ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2551028926, 6936569950


Δεν υπάρχουν σχόλια: