Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά από την Αλεξανδρούπολη και το Cluster της Τεχνόπολης στο CERN

Το Technopolis Cluster της Θεσσαλονίκης με 15 δυναμικές επιχειρήσεις από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε στις 23 και 24 Ιαν 2017 επίσκεψη συνεργασίας στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Κέντρου CERN, στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας.
Το CERN, δίνοντας απαντήσεις εδώ και 63 χρόνια σε μερικά από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης του κόσμου, αποτελεί ένα πολυδιάστατο κέντρο έρευνας στη σωματιδιακή



φυσική με συνεργάτες σε όλον τον κόσμο και επιτεύγματα σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους.
Η ελληνική αποστολή, την οποία συνόδευε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε ως σκοπό τη διερεύνηση τεχνολογικών συνεργασιών μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και του οργανισμού. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας του CERN με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Την αποστολή συνόδευσε η Πρίσμα Ηλεκτρονικά από την Αλεξανδρούπολη, εταιρεία η οποία συνεργάζεται με το CERN από το 2004, σαν επίσημος κατασκευαστής σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας και έχει τιμηθεί με το Χρυσό Βραβείο Βιομηχανίας για την άψογη κατασκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων στο πείραμα CMS ενώ παράλληλα συνεργάζεται με το CERN σε μεγάλης κλίμακας ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Κατά τη διάρκεια της αποστολής οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ευκαιρίες συμμετοχής σε έργα του CERN και να ξεναγηθούν στα πειράματα, 100 μέτρα κάτω από την Γη.
Ο κ. Παναγιώτης Καλαϊτζίδης, Διευθυντής Παραγωγής της Πρίσμα Ηλεκτρονικά που συμμετείχε στην αποστολή ανέφερε σχετικά, «είναι πάντα μεγάλη τιμή, για μια εταιρία να βρίσκεται εδώ, στη Μέκκα της έρευνας και της καινοτομίας, όπου καθημερινά αλληλοεπιδρούν ορισμένοι από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου. Η όποια εταιρεία συμμετέχει στο ‘παγκόσμιο αυτό πείραμα’ αποκτά τεχνογνωσία μοναδική, κερδίζει εμπειρία και διαχειρίζεται έργο σε πολύπλοκες καταστάσεις με υψηλές απαιτήσεις αντοχής και ποιότητας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: