Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κατάσχεση αλιευμάτων από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης

Τρεις χιλιάδες τριακόσια τρία κιλά (3.303kg) αλιευμάτων του είδους ''ΓΑΥΡΟΣ'' και ΄΄ΣΑΡΔΕΛΑ΄΄ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος μέσης αλιείας (μηχανότρατα), στο λιμάνι Πόρτο Λάγος ν. Ξάνθης.
Συγκεκριμένα, η αλίευση των ανωτέρω είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση παράνομου αλιευτικού



εργαλείου, αφού σε περαιτέρω έλεγχο βρέθηκε επί του καταστρώματος τμήμα διχτυού προσφάτως χρησιμοποιημένο με υπολείμματα αλιευμάτων, προσαρτημένο στο αλιευτικό εργαλείο δίχτυ τράτας βυθού, με το οποίο διενεργήθηκε όλη η αλιευτική δραστηριότητα του αλιευτικού σκάφους ως εσωτερικό φύλλωμα μήκους είκοσι (20) μέτρων το οποίο προεκτεινόταν από το τμήμα επιμήκυνσης έως το τέλος του σάκου. Το ανωτέρω τμήμα διχτυού μετρήθηκε και βρέθηκε με μέσο άνοιγμα ματιού δεκαεννέα (19) χιλιοστών.
Από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης βεβαιώθηκε μία (01) αλιευτική παράβαση, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιευτικά εργαλεία καθώς και τα εν λόγω αλιεύματα τα οποία δημοπρατήθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: