Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σεμινάριο στη Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης με θέμα: Αρμονικές λειτουργίες: θεωρία και αναλυτική εφαρμογή

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνει σεμινάριο του Δρ. Αθανασίου Τρικούπη με θέμα "Αρμονικές λειτουργίες: θεωρία και αναλυτική εφαρμογή" που θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης τη Δευτέρα 30/1/2017 (11.00-14.00 & 15.00-18.00).
Στο σεμινάριο θα εξετασθεί η θεωρία των λειτουργιών που αποτελεί τη διδακτική βάση της τονικής αρμονίας στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ευρώπης, καθώς και τα πλεονεκτήματά της συγκριτικά με τη θεωρία των βαθμίδων που χρησιμοποιείται στο παιδαγωγικό σύστημα των περισσοτέρων



μουσικών ιδρυμάτων της ελληνικής επικράτειας (Ωδεία και Μουσικές Σχολές). Επίσης θα εξετασθεί το ζήτημα της προετοιμασίας για τα ειδικά μαθήματα των υποψηφίων για τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των ΑΕΙ.
Το σεμινάριο απευθύνεται στους καθηγητές και στους σπουδαστές των Ανωτέρων Θεωρητικών Μαθημάτων της Μουσικής. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετική βεβαίωση συμμετοχής.
Ο Θανάσης Τρικούπης είναι Διδάκτορας Μουσικολογίας-Μουσικοπαιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Συνθέτης (Mag.Art. του Μουσικού Πανεπιστημίου του Graz) και μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μουσικής Έρευνας (GfM).
Πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο θα δίνονται στη Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης και στο τηλ. 25510-28757 (Δευτ.-Παρ. 15.00-22.00 και Σαβ. 10.00-19.00)    


Δεν υπάρχουν σχόλια: