Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων στην Αλεξανδρούπολη. «Καλούμε και φέτος τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν…»

Οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης είναι ακόμη πιο οδυνηρές για κάθε λαϊκή οικογένεια που αδυνατεί πλέον να καλύψει και τις βασικές ανάγκες της. Ακόμη μεγαλύτερες οι δυσκολίες και τα εμπόδια για τους μαθητές. Γι’ αυτό και η Λαϊκή Επιτροπή Αλεξανδρούπολης  συνεχίζοντας τη δράση της ενάντια στα χαράτσια, τη φοροληστεία, την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και ασφάλισης , τις απολύσεις, το κλείσιμο των μαγαζιών, οργανώνει για τέταρτη χρονιά δωρεάν μαθήματα σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Η Λαϊκή Επιτροπή Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν έως τώρα τα μαθήματα αλληλεγγύης. Έχουμε την εμπειρία και




τη δυνατότητα να συνεχίσουμε με μια ακόμα πιο δημιουργική χρονιά.
            Καλούμε και φέτος  τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην προσπάθεια για να βοηθήσουμε τα παιδιά των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών οικογενειών, τα παιδιά μας. Να κάνουμε πράξη τα ωραία λόγια που λέγονται ανέξοδα από πολλούς για συλλογικότητα, προσφορά κ.ο.κ. Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι ξέρουμε να παλεύουμε με όλες τις μορφές. Ότι θα διεκδικήσουμε το σχολείο που μας αξίζει μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Και ξεκινάμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλο για να γίνουμε πιο δυνατοί. Οι εκπαιδευτικοί να αφιερώσουμε μερικά απογεύματα από την καθημερινότητά μας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους τη χρειάζονται. Δίνουμε το παράδειγμα στους μαθητές μας και τους καλούμε να μην κάνουν πίσω στις δυσκολίες, αλλά να παλέψουν και να διεκδικήσουν ό,τι τους αξίζει. Καλούμε όλους τους μαθητές που το έχουν ανάγκη να συμμετάσχουν στα τμήματα του λαϊκού φροντιστηρίου.
            Για μας, τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν διπλή έννοια. Από τη μια αλληλεγγύη στην ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν. Γνωρίζουμε ότι οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, οι οποίοι σχετίζονται με την ανεργία, τη δραματική μείωση του εισοδήματος, τη στέρηση ακόμη και του δικαιώματος στο όνειρο, δε μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους μόνο με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. H λύση βρίσκεται μέσα στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν 12χρονου  υποχρεωτικού σχολείου για όλα τα παιδιά. Στο σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, χωρίς να πληρώνουν οι γονείς. Θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη είναι υπόθεση του συνδικαλιστικού κινήματος, των λαϊκών επιτροπών.
            «Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν γιατί μείναμε αδιάβαστοι …». Υπερβαίνοντας τις δυσχέρειες και παλεύοντας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΣΕΒ-ΕΕ-ΔΝΤ, πρέπει να σταθούμε δίπλα στους μαθητές.
            Θα πραγματοποιηθούν τμήματα φιλολογικών, μαθηματικών, βιολογίας, χημείας και φυσικής για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Κανένας μαθητής να μην εγκαταλείψει το σχολείο και τα όνειρά του,
καμία οικογένεια να μη μείνει μόνη της στην κρίση.

Για πληροφορίες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6947839524 .
Πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ  28/9/16 και ώρα 17.30 στο 1ο Γυμνάσιο (14ης Μαΐου).

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς!


Δεν υπάρχουν σχόλια: