Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

«VIA EGNATIA RUN». Αγώνας δρόμου στα «χνάρια» της Ιστορίας και της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Ή ΔΡΟΜΕΙΣ
Η Αρχαία Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον.
Στα χνάρια της Ιστορίας, ο Πολιτισμός & ο Αθλητισμός ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Η ΕΠΟΦΕ-"Ενωση Πολιτιστικών Φορέων Εβρου" στηρίζει και συνεργάζεται επίσημα με το "Via Egnatia Run" που διοργανώνει στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ "Via Egnatia" η Περιφερειακή Ενότητα Εβρου.
Την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί αγώνας



δρόμου 16 χιλιομέτρων, με την επωνυμία: «VIA EGNATIA RUN» και δωρεάν συμμετοχή για όλους. Η διαδρομή διεξάγεται κυρίως σε ασφάλτινο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο και μικρό μέρος σε αγροτικό οδικό δίκτυο.
Η αφετηρία είναι στο αρχαιολογικό μνημείο «Χάνα», στα Λουτρά Τραϊανούπολης, όπου διασώζεται μέρος της αρχαίας Εγνατίας Οδού, και ο τερματισμός στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.
Η διαδρομή είναι χαμηλής δυσκολίας, χωρίς έντονες υψομετρικές διαφορές, με στόχο οι δρομείς να κινούνται παράλληλα και το δυνατόν πλησιέστερα της αρχαίας Εγνατίας Οδού.
Ο αγώνας αποτελεί σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ, καθώς «αναβιώνει» μέσω του αθλητισμού και προσεγγίζει τμήμα της διαδρομής που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά.
Οι δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ/-ΝΤΡΙΩΝ και ΑΘΛΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, με τους εξής τρόπους:
1) Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.peevrou.eu, επιλέγοντας το banner του αγώνα.
2) Αυτοπροσώπως στο Κεντρικό Κτίριο Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 – 14:00.
3) Αυτοπροσώπως στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς (γραφείο στίβου ΜΓΣ Εθνικού): καθημερινά 11:00–13:00 & 18.00-20.00
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου www.peevrou.eu, επιλέγοντας το σχετικό banner με την αφίσα του αγώνα «VIA EGNATIA RUN», στο Facebook στη σελίδα «Via Egnatia Run», ή στα τηλέφωνα 25513 - 50452 και 50465.
Σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή:
είτε ως εθελοντές (http://www.peevrou.eu/index.php/menu-ekdiloseis-draseis/menu-viaegnatia2/menu-aitisi-symmetoxis-ethelonti1), συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

Σχετικά links:


Με εκτίμηση,
Για το ΔΣ της ΕΠΟΦΕ
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Κελεμίδης


Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
Έδρα: Ιωακείμ Καβύρη & Πατριάρχη Φωτίου γωνία (π.ΠΙΚΠΑ), Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη
Τηλ. επικοινωνίας: 6945849355 // Ε-mail: epofe.evros@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: