Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Συνάντηση για την μονάδα LNG Αλεξανδρούπολης

Την Παρασκευή 18/03/2016 πραγματοποιήθηκε στη Καβάλα συνάντηση του συντονιστικού οργάνου της Επιτροπής Ενημέρωσης πολιτών για την μονάδα LNG Αλεξανδρούπολης με το αντίστοιχο συντονιστικό όργανο της Καβάλας.
Στη συνάντηση απο πλευράς του συντονιστικού οργάνου Καβάλας, έλαβαν μέρος οι κύριοι Λάζαρος Βασιλειάδης, Πολιτικός Mηχανικός, Kαθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,



Ηλίας Ιωαννίδης, Eλεύθερος Eπαγγελματίας, Γιώργος Ιωαννίδης, Ελεύθερος Επαγγελματίας και ο Θέμης Καλπακίδης, πρόεδρος των αγροτών του Δήμου Καβάλας.
Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα εξής θέματα:
 Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας στην εγκατάσταση μιας παρόμοιας μονάδας LNG στον κόλπο της Καβάλας
Η ανάγκη επικαιροποίησης και συμπλήρωσης της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις μεγάλης κλίμακας καταστροφών SEVESO II ΚΑΙ SEVESO III
H Επίδραση μιας τέτοιας πλωτής εγκατάστασης LNG στο αλιευτικό πεδίο της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης
Η δυνατότητα αρωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών της Αλεξανδρούπολης για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής μας.
Η επίδραση και επιπτώσεις της πλωτής εγκατάστασης του LNG στη λειτουργία του λιμένα Αλεξανδρούπολης σε σχέση με τον τουρισμό και την εμπορική κίνηση γενικότερα.
Η συνάντηση έγινε σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα. Οι δύο επιτροπές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις μεταξύ τους επαφές, να διευρύνουν την μεταξύ τους ανταλλαγή εμπειριών και επιστημονικών στοιχείων πάνω στο θέμα, και να αναζητήσουν τη συνεργασία κάθε ειδικού επιστήμονα και Ιδρύματος σε τρόπο ώστε όλα τα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτήματα που αφορούν τη χρήση του συνόλου της μονάδας LNG (πλωτό, υποθαλάσσιο και επίγειο τμήμα της) να ξεκαθαρίσουν με τον πιο υπεύθυνο και αληθή τρόπο.

Μανδάκης Φώτης,
Μηχανικός Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας Τ.Ε



Δεν υπάρχουν σχόλια: