Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Διαμαρτυρία και προβληματισμός των Αστυνομικών της Αλεξανδρούπολης

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε η 5η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας με απόλυτη επιτυχία. Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας  κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος, ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης Ευάγγελος, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έβρου κ. Κυριαλάνης Κώστας και Συνδικαλιστικοί φορείς όλων των



κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η διάλεξη του Διευθυντή της Κρατικής Ψυχιατρικής Κλινικής Εθνικού Συστήματος Υγείας   (Ε.Σ.Υ.), κ. Γεωργίου ΚΑΦΑΛΗ, με θέμα: << Η επίδραση του επαγγέλματος του αστυνομικού στην ψυχική υγεία του  ίδιου  και της οικογένειάς του >>. Εξαιρετικά κατατοπιστική και ενδιαφέρουσα ήταν και η ενημέρωση για θέματα οικονομικά – ασφαλιστικά και ειδικότερα η ανάλυση πάνω στο καυτό ζήτημα του υπό διαβούλευση ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έχει προβληματίσει όλους τους συναδέλφους μας, η οποία πραγματοποιήθηκε από συνάδελφο – στέλεχος της Δ/νσης Οικονομικών του Α.Ε.Α, που για τον λόγο αυτό προσκλήθηκε στην πόλη μας με ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. της Ένωσής μας.
Ωστόσο, πάρα το γεγονός της επιτυχούς έκβασης της συνέλευσής μας, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστες ενέργειες υπηρεσιακών παραγόντων του Αρχηγείου μας για τη μη έγκριση του αιτήματός μας για μετάβαση στην πόλη μας υπηρεσιακού παράγοντα της Δ/νσης Οικονομικών του Α.Ε.Α., η οποία και προκάλεσε αίσθηση. Σημειώνουμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια στην παραπάνω διαδικασία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Δ/νση  Οικονομικών του  Α.Ε.Α., δεδομένου ότι όλα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής τα αναλάμβανε αποκλειστικά και μόνο η Ένωσή  μας, πράγμα για το οποίο γινόταν  ξεκάθαρη μνεία στο αίτημά μας το οποίο  στείλαμε στο Α.Ε.Α μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Επίσης, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε από υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για ικανοποίηση του αιτήματός μας, τελικά δεν χορηγήθηκε έγκριση, με αποτέλεσμα, για να μην υπάρξει πρόβλημα και διαταραχθεί η Γενική μας Συνέλευση, ο παραπάνω συνάδελφος  να κάνει χρήση κανονικής άδειας και να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στην πόλη μας για να ενημερώσει τα μέλη μας.
Τέλος,  με αυτή την επιστολή μας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας θεωρώντας ότι αυτή η ενέργεια από μέρους του Αρχηγείου μας, κατά την άποψη μας, αποτελεί απαξίωση της Ένωσής μας, αφού τα μέλη μας περιμένουν, έστω και με πρωτοβουλία  μας,  να ενημερωθούν για θέματα που τους απασχολούν, αλλά και στρέφεται κατά του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα, που σε τόσο δύσκολους καιρούς  καταβάλλει προσπάθειες για επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών του.
Αναμένουμε τις ενέργειες της Ομοσπονδίας μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος                                 ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: