Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Συνάντηση Παφίλη με το σωματείο εργαζομένων στον ΖΟΥΡΑ στην Αλεξανδρούπολη

Στα πλαίσια της περιοδείας του Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ, στην Αλεξανδρούπολη, συναντήθηκε με το ΔΣ των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ΖΟΥΡΑ στην Αλεξανδρούπολη.
Οι εργαζόμενοι του μετέφεραν το όργιο καταπάτησης κάθε εργασιακού δικαιώματος στις εγκαταστάσεις του ΖΟΥΡΑ στην Αμφιτρίτη Αλεξανδρούπολης. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάθε



μέρα και κάθονται μόνο 3 ημέρες το χρόνο, Χριστούγεννα, Πάσχα και Πρωτοχρονιά, άλλοι κάθονται μία ημέρα το μήνα, άλλοι δουλεύουν 6 ημέρες την εβδομάδα, κανένας δεν πληρώνεται υπερωρίες. Οι οδηγοί, είναι στο τιμόνι ακόμα και περισσότερες από 14ώρες, άλλοι ασφαλίζονται στον ΟΓΑ αντί του ΙΚΑ, άλλοι με διάφορες προφάσεις δεν έχουν υπογράψει ούτε πρόσληψη. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες.
Την ίδια στιγμή που επικρατούν αυτές οι εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, η απληρωσιά είναι 5 και 6 μήνες και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Επειδή πολλοί από τους εργαζόμενους είναι μετανάστες, η εργοδοσία παραπληροφορεί σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν λέγοντας ότι έτσι πρέπει να δουλεύουν και αν δεν θέλουν να πάνε να βρούνε αλλού δουλειά!!!
Παράλληλα η εργοδοσία προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη δράση του πανελλαδικού μας σωματείου που πρόσφατα ίδρυσε παράρτημα στον Έβρο. Επιδιώκει να φτιάξει αντισωματείο για να μην μπαίνουν εμπόδια στο ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Ο Παφίλης έδωσε την υπόσχεση το κόμμα να κάνει ότι είναι δυνατόν να φέρει το θέμα στην Βουλή, και να πιέσει να γίνουν έλεγχοι, από τις αρμόδιες αρχές.
Το θέμα βέβαια, όπως τόνισε δεν θα βρει λύση, όσο το κεφάλαιο θα έχει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του. Αυτά τα συναντάμε σε ολοένα και περισσότερους εργασιακούς χώρους  και μόνο με την οργάνωση και τον αγώνα μας μπορούμε να ζήσουμε καλύτερες ημέρες και μέσα στο χώρο εργασίας αλλά και στο σύνολο της ζωής μας


Δεν υπάρχουν σχόλια: