Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα που έκανε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Το ΔΣ και το προσωπικό του Μουσείου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους εκατοντάδες συμπολίτες μας κάθε ηλικίας που έσπευσαν από 4-7 Μαρτίου να βοηθήσουν από το υστέρημά τους και να στείλουν μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους εθελοντές για την προσφορά βοήθειας, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης, το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κομοτηνής και τα μέλη του Σωματείου Φίλων ΕΜΘ.



Θερμές ευχαριστίες προς το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ν. Έβρου και τον Πρόεδρο κ. Καΐσα Γεώργιο,  το Σύλλογο Φαρμακοποιών Ν. Έβρου και τον Πρόεδρο κ. Τερζή Αναστάσιο, καθώς και όλους τους Φαρμακοποιούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης για την ανεκτίμητη έμπρακτη προσφορά τους με την οποία συγκεντρώνεται το φαρμακευτικό υλικό.
Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης ταξινομήθηκαν με τη βοήθεια των εθελοντών και προωθήθηκαν μαζί με άλλο υλικό που συγκεντρωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με φορτηγό που διατέθηκε από το Δήμο, στο Δήμο Παγγαίου στην Ελευθερούπολη.
Το διάστημα από 4-7 Μαρτίου στο Μουσείο πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ξεναγήσεις από το προσωπικό του και από εθελοντές, ενώ διαθέσιμη ήταν μια βάση δεδομένων με ονόματα 15.000 προσφύγων από την Ανατολική Θράκη που εγκαταστάθηκαν στον Έβρο το 1922, όπου πολλοί ενδιαφερόμενοι αναζήτησαν την καταγωγή μελών της οικογένειάς τους και πρόσθεσαν τη δική τους ιστορία. Παράλληλα προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ “Δυο φορές ξένος” των Ανδρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπρους Κλαρκ.
Η είσοδος στο Μουσείο ήταν ελεύθερη για τις τέσσερις ημέρες και αντί εισιτηρίου προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: