Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Παρουσίαση στην Αλεξανδρούπολη αντιγράφου της Καλομοίρας, του θρυλικού πλοίου

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και το Ελληνομουσείο Αίνου την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Μουσείου συνδιοργανώνουν εκδήλωση,  στην οποία πρόκειται να γίνει η παρουσίαση του μικρότερης κλίμακας αντιγράφου της Καλομοίρας, του θρυλικού αυτού πλοίου της ιστορικής οικογένειας του Χατζή Αντώνη και της Δόμνας Βισβίζη. Η



παρούσα εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, με τον οποίο έχει συνδέσει το όνομά της η Αίνος και το διάσημο αυτό μπρίκι.
Το συγκεκριμένο ξύλινο αντίγραφο, μετά την επίσημη παρουσίασή του από τον κατασκευαστή του - μικροναυπηγό-Πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού - κ. Σταύρο Μπαμπάλα, πρόκειται να αποτελέσει έκθεμα του Ιστορικού Μουσείου. Το αντίγραφο πρόκειται να τοποθετηθεί σε ειδική ξύλινη προθήκη, χορηγός της οποίας είναι η ‘Πρίσμα Ηλεκτρονική’.
Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο καθηγητής Ιστορίας Δ.Π.Θ κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος με μία αναφορά στη συμβολή της οικογένειας Βισβίζη στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, ο ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός Ε.Μ.Π κ. Φώτης Πιρπιρής θα μας ξεναγήσει στην ιστορία της Καλομοίρας και στη ναυτική παράδοση στο Αιγαίο, καθώς και ο μηχανολόγος μηχανικός κ. Δημήτρης Μάρας. Στη συνέχεια ο  κ.  Σταύρος Μπαμπάλας θα μιλήσει για το έργο του, τόσο για την κατασκευή του αντιγράφου όσο και για την ευρύτερη σχέση του με την Αίνο.     



Δεν υπάρχουν σχόλια: