Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Μετακομίζει η Π.Ε. Έβρου σε Δημόσιο κτίριο

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που αφορά στη στέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου βρήκε τη λύση του. Με στόχο τη χρηστή διοίκηση και διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και την εξοικονόμηση πόρων, συνεργάσθηκαν αρμονικά φορείς και εκπρόσωποι του τόπου και εξασφάλισαν τη στέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε Έβρου στο κτίριο Γ (κτίριο Μοριακής Βιολογίας) του συγκροτήματος του Παλαιού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης.


Με αίτημα που υποβλήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αριστείδη Γιαννακίδη προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, ζητήθηκε η παραχώρηση κατά χρήση του εν λόγω κτιρίου.
Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της Π.Ε Έβρου, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου και με την υποστήριξη της Ιατρικής Σχολής το αίτημα αυτό είχε θετική έκβαση. Έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή της συμφωνίας, για την παραχώρηση του κτιρίου Γ, μεταξύ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου εκπροσωπούμενου από τον Διοικητή κ. Ραπτόπουλο Νικόλαο και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης εκπροσωπούμενης από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.
Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο κτίριο παρέμενε κενό και αναξιοποίητο για αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα να καταστρέφεται και να προκαλεί την αιτιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών.
Η Π.Ε Έβρου θα προβεί άμεσα στη συντήρηση και την απαραίτητη διαμόρφωση των χώρων του κτιρίου, προκειμένου αυτό να καταστεί κατάλληλο για τη εγκατάσταση των υπηρεσιών της, οι οποίες όπως είναι γνωστό στεγάζονται σε εκμισθωμένο χώρο.
Με την παραχώρηση του αξιοποιείται ένα δημόσιο κτίριο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, εξοικονομούνται δημόσιοι πόροι, αυξάνεται η λειτουργικότητα των Υπηρεσιών καθώς η συγκέντρωση του μεγαλύτερου μέρους αυτών σε ένα χώρο συμβάλει ουσιαστικά στη διευκόλυνση των εξυπηρετούμενων και την αποφυγή ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου και ιδιαίτερα τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης κ. Θρασύβουλο Βεντούρη, τον Διοικητή κ. Νικόλαο Ραπτόπουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, τον Πρύτανη κ. Κωνσταντίνο Ρέμελη και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνο Σιμόπουλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: