Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Οι προσεχείς δράσεις του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη


Συμμετοχή της ομάδας Robotic Museum του ΕΜΘ στους Περιφερειακούς Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Εργαστήρι θεάτρου σκιών: Σκιο-μπερδέματα
Εργαστήρι υπόδυσης ρόλων: Ο κόσμος του φανταστικού
Συμμετοχή της ομάδας Robotic Museum του ΕΜΘ στους Περιφερειακούς Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης θα διενεργηθούν οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου Σχ. Έτους 2017-18 που



διοργανώνουν ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (WROHellas) www.wrohellas.gr, ο ΑΕΠΣ Βορέας Αλεξανδρούπολης (Αθλητικός, Επιμορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος), ο Σύλλογος Ρομποτικής Μαθηματικών – Φυσικήςκαι Τεχνολογίας Ξάνθης (RoboSpeciallists) (www.robospecialists.gr) και το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης με τη Σχολική Συμβούλο Πληροφορικής Θράκης κ. Ναλμπάντη Θεοδώρακαι την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η ομάδα ρομποτικής του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης “Robotic Museum”συμμετέχει για πρώτη φορά στην κατηγορία μαθητών Δημοτικού με θέμα τον  «Εποικισμό στον Άρη».
Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί διεξάγονται  στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Για το σχ. έτος 2017-2018 ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Οι συμμετοχές για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι: 33 ομάδες ρομποτικού ποδοσφαίρου Δημοτικού, 20 ομάδες Δημοτικού και 26 ομάδες Γυμνασίου και 1 ομάδα Λυκείου με περισσότερους από 280 μαθητές.
Τους περιφερειακούς διαγωνισμούς στην Αλεξανδρούπολη, καλούνται να παρακολουθήσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για την εκπαιδευτική ρομποτική.
Εργαστήρι θεάτρου σκιών: Σκιο-μπερδέματα
Έναρξη 10 Μαρτίου, 12:00-13:30
Η σκιά αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης αλλά και παιχνιδιού. Τα παιδιά προσεγγίζουν τη σκιά τους ως μέσο δημιουργίας, πειραματίζονται με τους φωτισμούς μέσα από μουσικοκινητικές δραστηριότητες, θεατρικές τεχνικές και κινητικούς αυτοσχεδιασμούς. Δημιουργούν το δικό τους Θέατρο Σκιών, κατασκευάζουν φιγούρες και σκηνικά, δραματοποιούν παραμύθια και μιμούνται φωνές.
Κύριοι άξονες του εργαστηρίου θα αποτελέσουν:
Έντεχνο θέατρο σκιάς
Εικαστικά έργα τέχνης βασισμένα στη σκιά
Παραδοσιακό θέατρο σκιών (Καραγκιόζης)
Πειράματα φυσικής φωτός και σκιάς
Ένα μοναδικό παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά, το όνειρο, τη φαντασία και το δημιουργικό χιούμορ!
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως και 12 ετών και θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, στις 12.00- 13.30.
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά
Σχεδιασμός και επιμέλεια: Βικτωρία Καργούδη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια
Εργαστήρι υπόδυσης ρόλων: Ο κόσμος του φανταστικού,
Έναρξη Κυριακή 11 Μαρτίου
Το ΕΜΘ σε συνεργασία με τον Γιώργο Χονδρόπουλο λειτουργούν για πρώτη χρονιά ένα εργαστήρι παιχνιδιών υπόδυσης ρόλων για ενήλικες.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τα διάφορα παιχνίδια υπόδυσης ρόλων, τους κανόνες τους, τον τρόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα κατασκευής του δικού τους κόσμου στη σφαίρα της φαντασίας.
Το εργαστήριο αποτελείται από δύο δίμηνους αυτοτελής κύκλους.
Στον πρώτο κύκλο οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με το παιχνίδι Dungeons &Dragons.
Στον δεύτερο κύκλο οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά παιχνιδιών ή ακόμα και να παραμείνουν στο αρχικό παιχνίδι.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να καλλιεργήσουν την φαντασία τους μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και να κοινωνικοποιηθουν.
Έναρξη: 11 Μαρτίου 2018
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα 10 άτομα
Θα πραγματοποιηθούν 2 τμήματα
Κάθε Κυριακή: 15:00-18:00 & 19:00 – 22:00
Στοn πολυχώρο του ΕΜΘ
Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Γιώργος Χονδρόπουλος
Εγγραφές & πληροφορίες στο 2551036663 & info@emthrace.org


Δεν υπάρχουν σχόλια: